Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Aπό την κοινωνική και περιβαλλοντική πλευρά της εταιρείας μας δεν λείπουν και οι εθελοντικές ενέργειες, οι οποίες πραγματοποιούνται πάντα με τη συμμετοχή των υπαλλήλων της METRO.

Tράπεζα αίματος

Ως μία μεγάλη προσφορά προς τους συνεργάτες μας, θεωρούμε την Τράπεζα Αίματος που έχουμε δημιουργήσει πριν από 25 χρόνια. Σε συνεργασία με το Δρακοπούλειο Ιδρυμα του Ερυθρού Σταυρού, η εταιρεία διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της μια φορά το χρόνο   αιμοδοσία  με εθελοντές - αιμοδότες υπαλλήλους της.  Στην Τράπεζα Αίματος έχουν πρόσβαση -όταν βρεθούν σε ανάγκη- όλοι οι εργαζόμενοι και οι συγγενείς τους σε όλη την Ελλάδα.

Περιβάλλον

Το Μάρτιο του 2009 συμμετείχαμε στην αναδάσωση της Πεντέλης, η οποία διοργανώθηκε από τη Νομαρχία Αθηνών σε συνεργασία με τους Δήμους Ν. Πεντέλης, Μελισσίων και Κηφισιάς και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «+πράττω» και συμμετείχαν 700 περίπου υπάλληλοι και πελάτες.

Κοινωνία

Το Μάιο του 2011, βοηθήσαμε στην ανανέωση ενός από τα σπίτια του οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» στα Μελίσσια. Οι εθελοντές μας χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, σε εκείνους που φύτεψαν δέντρα και φυτά στον προαύλιο χώρο του σπιτιού και σε εκείνους που έβαφαν τα κάγκελα περιμετρικά του χώρου. Μέσα σε λίγες ώρες καταφέραμε να ομορφύνουμε το χώρο με έξοδα που ανέλαβε εξ ολοκλήρου η εταιρεία χαρίζοντας έτσι χαρά στα μικρά παιδιά του σπιτιού.

Χριστουγεννιάτικος έρανος

Κάθε χρόνο όλοι οι υπάλληλοι της εταιρείας μας συγκεντρώνουν χρήματα με σκοπό τη δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης σε Μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.