Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Γαλοπούλα για Όσκαρ! Δείτε 10 νόστιμα μυστικά

Ζουμερή, τραγανή, γεμάτη γεύση, αρώματα και υπέροχη όψη! Έτσι δεν θέλετε να είναι η πρωταγωνίστρια του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού σας;

Δείτε παρακάτω χρήσιμα tips που θα βοηθήσουν τη γιορτινή μαγειρική σας να στεφθεί με επιτυχία!

1.    Σκουπίστε καλά τη γαλοπούλα μετά το πλύσιμο με χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έχει καθόλου νερά.

2.    Ψήστε τη με το στήθος προς τα κάτω, ώστε να μη στεγνώσει και να μαζεύονται οι χυμοί προς τα εκεί.

3.    Για extra ζουμερό αποτέλεσμα μαρινάρετε τη γαλοπούλα σε αλατόνερο με μπαχαρικά.

4.    Μην ανοιγοκλείνετε την πόρτα του φούρνου όταν την ψήνετε η αλλαγή θερμοκρασίας θα την κάνει να στεγνώσει.

5.    Αλείψτε το εσωτερικό της με μαργαρίνη και με ζωμό μήλου ή πορτοκαλιού για να δώσετε την απαραίτητα υγρασία που χρειάζεται αλλά και το άρωμα που θα βοηθήσει στην τέλεια γεύση.

6.    Δώστε προσοχή στη θερμοκρασία και στο χρόνο. 50 λεπτά ψησίματος ανά κιλό στους 180 βαθμούς είναι ιδανικά (για γαλοπούλα με γέμιση).

7.    Απογειώστε τη γεύση της γέμισης προσθέτοντας κάποιο ποτό όπως μπράντι και λίγη μυρωδάτη κανέλα.

8.    Όταν ψηθεί αφήστε τη να «ηρεμήσει» μην την βγάζετε αμέσως από το φούρνο έτσι θα συγκεντρώσει τους χυμούς της και θα νοστιμεύσει περισσότερο.

9.    Αν δέσετε τη γαλοπούλα προτιμήστε να το κάνετε χαλαρά!
Τα «σφιχτά» δεμένα πόδια ψήνονται δύσκολα.  

10.  Απλώστε λαχανικά στη βάση του ταψιού ώστε να μοσχομυρίσει κατά το ψήσιμο της.

 

Διαβάστε ακόμα