Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Μαγειρίτσα για… Όσκαρ!

Αν το  βράδυ της Ανάστασης έπρεπε να ταυτιστεί με ένα πιάτο τότε  σίγουρα αυτό είναι η μαγειρίτσα. Είναι κατά παράδοση το πιάτο που προτιμά η πλειοψηφία μετά την περίοδο της νηστείας και πριν το πασχαλινό γεύμα. Συνδυάζει κρέας (εντόσθια) με λαχανικά και κρατά την ισορροπία, ώστε να επανέλθουμε στην πλήρη διατροφή με ήπιους ρυθμούς.

 Παρακάτω ακολουθούν νόστιμα μυστικά που θα απογειώσουν τη μαγειρίτσα σας και θα σας βοηθήσουν να καταπλήξετε τους αγαπημένους σας.

·        Προτιμήστε εντεράκια από μικρό αρνί ή κατσίκι. Έτσι θα αποφύγετε τη βαριά μυρωδιά.

·        Για  να είστε σίγουροι για το ότι καθάρισαν σωστά, αφού τα πλύνετε τα με κρύο νερό, αφήστε τα για αρκετές ώρες σε μια λεκάνη με παγάκια και πολύ νερό ώστε να καθαρίσουν σε βάθος.

·        Τρίψτε τα με χοντρό αλάτι, περιχύστε τα με χυμό λεμόνι και αφήστε να στραγγίσουν.

·        Ζεματήστε τα εντεράκια και την συκωταριά αφού τα καθαρίσετε, έτσι θα βοηθήσετε να φύγει η έντονη μυρωδιά και παράλληλα θα μπορέσετε να τα ψιλοκόψετε ευκολότερα.

·        Για να «εξουδετερώσετε» περισσότερο τη μυρωδιά τους σβήστε τα κρεατάκια με κρασί.

·        Αν αγαπάτε τα θαλασσινά περισσότερο από το κρέας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θαλασσινούς πρωταγωνιστές όπως μύδια, καραβίδες, καλαμαράκια κ.α ώστε να δώσετε άρωμα και γεύση θάλασσας στο πιάτο σας!

·        Αν είστε vegetarian μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρέας με μανιτάρια

·        Γαρνίρετε το πιάτο ώστε να δώσετε την επισημότητα που ταιριάζει στη βραδιά.  Τα βραστά αβγά και μερικά σπαράγγια είναι σύμμαχοί σας!

Δώστε βάση στο αβγολέμονο! Ακολουθούν μυστικά επιτυχίας:

·        Το σωστό αβγολέμονο, «χρειάζεται» μόνο τους κρόκους των αβγών.

·        Η θερμοκρασία πρέπει να αυξηθεί σταδιακά, ώστε το αβγολέμονο να είναι τελικά τόσο ζεστό όσο το φαγητό μας στην κατσαρόλα. Γι’ αυτό ρίξτε σταδιακά και «ήρεμα» ζωμό από τη σούπα στο αβγολέμονο και ανακατέψτε γρήγορα με ένα σύρμα.

·        Αφήστε το αβγολέμονο για την τελευταία στιγμή για να μην κόψει.

Καλή απόλαυση!

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! 

Διαβάστε ακόμα