Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Πασχαλινά κουλουράκια & τσουρέκι ala bio!

Είστε έτοιμοι να σκορπίσετε αρώματα στο σπίτι φουρνίζοντας τα αγαπημένα πασχαλινά γλυκά, δηλαδή το παραδοσιακό τσουρέκι και τα αφράτα κουλουράκια που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους;

Τέλεια! Πριν ξεκινήσετε σας δίνουμε ιδιαίτερα χρήσιμες εναλλακτικές που θα σας βοηθήσουν να αντικαταστήσετε τα παχυντικά υλικά όπως τη ζάχαρη και το βούτυρο, χωρίς ωστόσο να στερηθείτε την υπέροχη γεύση τους.

Δείτε!

Οι χρήσιμοι αντικαταστάτες είναι:

Αντί της ζάχαρης χρησιμοποιήστε: Μέλι ή stevia

Αντί για γάλα χρησιμοποιήστε: Γάλα καρύδας ή γάλα με 0% λιπαρά

Βούτυρο & αλεύρι: Μειώστε την ποσότητα και δώστε βάση στην άριστη ποιότητά τους.

Συνταγή για κουλουράκια χωρίς τύψεις!

Θα χρειαστούμε:

·        1 ½ φλιτζάνι βιολογικό αλεύρι

·        ½ κ.γ baking powder

·        ½ κ.γ baking soda

·        ¼ κ.γ αλάτι

·        ¼ κ.γ stevia

·        1 βανίλια

·        ¼ του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο

·        1 βανίλια

·        1 μεγάλο αβγό

·        3 κ.σ γάλα με 0% λιπαρά

Ας το φτιάξουμε:

Ανακάτεψε όλες τις σκόνες μαζί (αλεύρι, το baking powder, τη baking soda) και το αλάτι.

Χτυπήστε τη ζάχαρη με το βούτυρο και το γάλα και έπειτα προσθέστε τη βανίλια και το αβγό. Σταδιακά προσθέστε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά,  ώστε να σχηματιστεί η ζύμη.

Αφήστε τη να ξεκουραστεί, μπορείτε να τη βάλετε στο ψυγείο, για να κρυώσει περίπου μία ώρα. 

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και δημιουργήστε τα κουλουράκια σας στο σχήμα που επιθυμείτε. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 8 περίπου λεπτά

Αφήστε να κρυώσουν 1-2 λεπτά και βγάλτε τα από το ταψί ώστε να κρυώσουν καλά.

Τσουρέκι για…. Δίαιτα!

Θα χρειαστούμε:

·        50 γρ βούτυρο

·        1 κ.σ stevia

·        1 κ.σ αλάτι

·        220 ml γάλα σόγιας

·        1 φακελάκι ξερή μαγιά

·        550 γρ σκληρό αλεύρι

·        Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Ας το φτιάξουμε:

Ενώστε τη μισή ποσότητα από το  αλεύρι, τη μαγιά, μαζί με νερό και αφήστε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου.

Ανακατέψτε σε ένα σκεύος το υπόλοιπο αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ανακατέψτε το γάλα με τη μαγιά (μπορείτε το γάλα να το έχετε ζεστάνει λίγο).

Πρόσθεσε στα στεγνά υλικά και το χυλό με τη μαγιά και ξεκινήστε να ζυμώνετε! Αφήστε το ζυμάρι να φουσκώσει καλά μέσα σε μια λεκάνη και σκεπάστε το με μια πετσέτα (τοποθετήστε τη σε ζεστό μέρος).
Μετά από περίπου 2 ώρες ξαναζυμώστε και αφήστε ξανά να ξεκουραστεί. 

Έπειτα επιστρατεύστε τη φαντασία σας και πλέξτε το τσουρέκι! Σύμφωνα με την παράδοση, οι τριπλές πλεξούδες διώχνουν μακριά τα κακά πνεύματα. Αφού τα πλέξετε αφήστε τ τα στη λαμαρίνα και αλείψτε με λίγο αβγό. Ψήσε στους 170oC στον αέρα για περίπου 40 λεπτά. Βγάλτε τα όταν έχουν πάρει χρώμα!

Μοσχοβολίστε το σπίτι σας με αρώματα παραδοσιακά και πασχαλινά.

Καλή απόλαυση και καλό Πάσχα! 

Διαβάστε ακόμα