Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Περίσσεψε γαλοπούλα; Κάντε τη νόστιμη πίτα!

Κόσμησε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τράβηξε τα βλέμματα και νίκησε  στη μάχη του πιρουνιού… δεν είναι άλλη από την κλασική και αγαπημένη γεμιστή γαλοπούλα!

Τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια όμως, ως είθισται, είναι γεμάτα και έτσι τα περισσεύματα είναι φυσική συνέπεια. Τι κάνουμε με την γαλοπούλα που περίσσεψε; Φτιάχνουμε πεντανόστιμη πιτούλα!

Ακολουθεί νόστιμη συνταγή:

Θα χρειαστείτε:

  • 3 κούπες γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • Πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • ¼ αλμυρή γραβιέρα
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 4 φύλλα για πίτα κουρού

Ας τη φτιάξουμε:

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα καρότα προσθέστε αλάτι και πιπέρι. ΄Έπειτα, προσθέστε 2 κούπες νερό και τον κύβο. Όταν το νερό αρχίζει να κοχλάζει, προσθέστε τις πατάτες. Λιώστε ξεχωριστά το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι, τη γαλοπούλα και το γάλα. Ενοποιήστε τα δύο μείγματα (λαχανικά & γαλοπούλα) και προσθέστε τη γραβιέρα. Το μείγμα είναι έτοιμο!

Απλώστε τα δύο φύλλα κουρού στο ταψί και ρίξτε το μείγμα απλώνοντάς το. Σκεπάστε με τα άλλα δύο φύλλα. Αλείψτε με λίγο λάδι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, έπειτα κατεβάστε τη θερμοκρασία στο μισό και ψήστε για άλλα 20 λεπτά. Η πίτα είναι έτοιμη!

Καλή γιορτινή απόλαυση. 

Διαβάστε ακόμα