Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

3 νόστιμες εναλλακτικές αντί για αρνί & κοκορέτσι!

Η παράδοση απαιτεί αρνάκι σουβλιστό ή κατσικάκι και μοσχοβολιστό κοκορέτσι. Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που δεν προτιμούν τα συγκεκριμένα πασχαλινά εδέσματα και ενώ αγαπούν το κρέας θέλουν κάτι διαφορετικό!
Παρακάτω ξεχωρίσαμε τρεις πεντανόστιμες εναλλακτικές λύσεις.
Δείτε:

Κοντοσούβλι κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι για πολλούς η αγαπημένη επιλογή κρέατος μιας και δεν έχει έντονη μυρωδιά όπως τα παραδοσιακά πασχαλινά. Προτιμήστε το σε κοντοσούβλι.

Θα χρειαστούμε

  • 3 κιλά κοτόπουλο μπούτι
  • 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 200γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60γρ. ηλιέλαιο
  • Πολύχρωμες πιπεριές σε χοντρά κομμάτια
  • Κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
  • αλατοπίπερο
  • πάπρικα γλυκιά
  • ρίγανη

Ας το φτιάξουμε

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα μαρινάρουμε μαζί με όλα τα μυρωδικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Έπειτα, το αφήνουμε να επανέλθει λίγο και κομμάτι-κομμάτι γεμίζουμε τη σούβλα με το κοτόπουλο.
 Ενδιάμεσα βάζουμε πιπεριές πολύχρωμες και κρεμμύδι. Ψήνουμε χαμηλά για μερικά λεπτά.

Tips για το ψήσιμο:
 Αρχικά, ανεβάστε τη σούβλα πιο ψηλά και «σκάψτε» λίγο τα κάρβουνα, ώστε όταν αρχίσουν να τρέχουν τα λίπη να μην πάρουν φωτιά.

Γυρίστε με αργό ρυθμό τη σούβλα, ώστε να ψηθεί καλά το κρέας.

Χοιρινό στη λαδόκολλα

Χοιρινό, επίσης αγαπημένη γεύση κρέατος για μικρούς και μεγάλους και όταν συνδυάζεται με λαχανικά και τυριά «απογειώνεται» μοναδικά! Φτιάξτε το στη λαδόκολλα, μια τεχνική που θα βοηθήσει το κρέας να αναδειχθεί.

Θα χρειαστούμε

·        2 κιλά χοιρινό

·        5 πολύχρωμες πιπεριές χοντροκομμένες

·        300 γρ. γραβιέρα

·        4 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

·        2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα

·        3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

·        2 ντομάτες σε φέτες

·        Λάδι

·        Κρασί λευκό

·        Μουστάρδα

·        Αλατοπίπερο

·        Ρίγανη

Ας το φτιάξουμε

Κόψτε το κρέας σε κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με τα λαχανικά, το σκόρδο και τη μουστάρδα. Προσθέστε το κρασί και το ελαιόλαδο αλατοπίπερο και ρίγανη. Αφήστε το κρέας στη μαρινάδα για τουλάχιστον ένα  τρίωρο, ώστε να εμποτιστεί το κρέας με τα αρώματα.

Κόψτε τις πατάτες, το τυρί και τις ντομάτες σε φέτες και κύβους ανάλογα με το τι προτιμάτε και αλατοπιπερώστε.

Στρώστε 2-3 φύλλα λαδόκολλας μέσα στο ταψί και τοποθετείτε τις πατάτες και έπειτα όλα τα υλικά και φυσικά τους χυμούς τους κρέατος που έχει μαριναριστεί. Κλείστε τη λαδόκολλα σταυρωτά σαν πουγκί και δέστε τη με σπάγκο. 

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς και ψήστε για περίπου μία ώρα. Βγάζετε από το φούρνο κόβετε το σπάγκο και σερβίρετε όπως είναι στη λαδόκολλα.

Λουκάνικο πικάντικο!

 

Αγαπημένο χωριάτικο λουκάνικο γεμάτο άρωμα και γεύση από παράδοση. Ιδανική πρόταση για ορεκτικό που θα ανοίξει μοναδικά την όρεξη για τα νόστιμα που θα ετοιμάζονται.

Θα χρειαστούμε

·        5 χωριάτικα λουκάνικα

·        3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

·        2 ντομάτες τριμμένες

·        1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια

·        1 κ.γ. σάλτσα τσίλι

·        κάρυ (όσο προτιμάτε)

·        πάπρικα γλυκιά και καυτερή

·        ζάχαρη

·        αλατοπίπερο

Ας το φτιάξουμε

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το τσίλι, τη ζάχαρη, το κάρυ, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για να πήξει, περίπου 5' ανακατεύοντας. Τηγανίστε τα λουκάνικα ενώ η σάλτσα ετοιμάζεται. Μπορείτε να τα περάσετε μια φορά μέσα από τη σάλτσα για να εμποτιστούν.
*Tip: Για extra γεύση χαράξτε ελαφρώς τα λουκάνικα για να εισχωρήσει η σάλτσα.  

Διαβάστε ακόμα