Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Φέρτε δροσιά στο σπίτι… φυσικά!

Ο Ιούνιος εγκαινίασε το καλοκαιράκι και ο ήλιος έγινε πιο δυνατός, η θάλασσα αρχίζει σιγά σιγά να ζεσταίνει και η θερμοκρασία να ανεβαίνει… Η πλειοψηφία αγαπά τη ζέστη του καλοκαιριού (ειδικά όταν συνοδεύεται από βόλτα στην παραλία)  όταν όμως "σφίγγουν» για τα καλά οι ζέστες επιζητούμε τη δροσιά και υπάρχουν φυσικοί τρόποι να το επιτύχουμε αυτό!

Ας δούμε πώς:

1.   Η δροσερή δύναμη των χρωμάτων:

Γνωρίζετε ότι τα κατάλληλα χρώματα στις εισόδους θερμότητας (παράθυρα, μπαλκονόπορτες) μπορούν να δουλέψουν υπέρ της δροσιάς σας; Προτιμήστε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες και στις περσίδες σας, μπορούν να χαρίσουν δροσιά στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να ανάψετε το κλιματιστικό ή τον ανεμιστήρα!

2.   Πόρτες και παράθυρα ανοιχτά ή κλειστά;

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα ανοιχτά παράθυρα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας. Η απάντηση είναι… εξαρτάται από την ώρα. Το πρωί και το μεσημέρι που η θερμοκρασία είναι υψηλή είναι προτιμότερο να έχετε τα παράθυρα κλειστά! Έτσι δεν επιτρέπεται στις ζεστές αέριες μάζες να εισέλθουν στο σπίτι σας. Το βραδάκι βέβαια που συνήθως δροσίζει είναι ευκαιρία να τα έχετε ανοιχτά για extra φυσική δροσιά. Ωστόσο, οι πόρτες πρέπει να είναι ανοιχτές, διότι έτσι βοηθάτε τη δροσιά να διαχέεται στο σπίτι.

Extra tip: Τοποθετήστε βάζα με νερό κοντά στις μπαλκονόπορτες ώστε να εξατμίζονται λόγω της ζέστης και να κρατούν την υγρασία σε καλά επίπεδα.

3.   OFF στις οικιακές συσκευές που αγαπούν τη ζέστη

Βραστήρας, χύτρα, κατσαρόλες, φούρνος και σίδερο είναι η συσκευές που πολλαπλασιάζουν τη ζέστη στο σπίτι. Τις πολύ ζεστές μέρες αποφύγετε τη χρήση τους ώστε να αποφορτίζετε την εκπομπή θερμότητας στο σπίτι.

4.   Air-condition VS ανεμιστήρας

Το air-condition είναι από τις πιο «ακριβές» λύσεις δροσιάς, στον αντίποδα υπάρχει ο ανεμιστήρας είτε δαπέδου είτε οροφής. Αν έχετε οροφής ρυθμίστε τον να γυρίζει αριστερόστροφα ώστε να διαχέεται καλύτερα ο δροσερός αέρας. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε μπροστά στον ανεμιστήρα έναν κουβά με πάγο ή κρύο νερό ώστε να το φυσά και να βοηθά τη δροσιά να «κυκλοφορήσει»!

Μην αμελείτε τον οργανισμό μας τις ζεστές ημέρες υπάρχουν τα κατάλληλα τρόφιμα για να τον δροσίσετε! 

Διαβάστε ακόμα