Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Γκρίνια: Η μάστιγα της εποχής. Υπάρχει λύση!

Ετυμολογικά η έννοια γκρίνια επεξηγείται ως τα συνεχή παράπονα, η εριστική διάθεση και συμπεριφορά! Η γκρίνια όμως είναι δύο ειδών, είναι η πρόσκαιρη κατάσταση λόγω συνθήκης πχ νεύρα γιατί κάτι δεν πήγε καλά στη δουλειά και δεύτερον η συνήθεια να γκρινιάζω γιατί έτσι έχω μάθει να εκφράζομαι.

Αναπόφευκτα, οι περισσότεροι στη ροή της απαιτητικής καθημερινότητας θα «πέσουμε|» στην παγίδα της. Η απαιτητική δουλειά, οι υποχρεώσεις των παιδιών, η ανεργία, η τρέχουσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση, είναι παράγοντες που την επιτείνουν. Ωστόσο, η πιο «επικίνδυνη» μορφή της είναι  ο δεύτερος τύπος η «γκρίνια για τη γκρίνια»!

Πώς θα την αντιμετωπίσουμε;

1.   Το σοφό μέτρημα!
Στις περιπτώσεις που νιώθετε ότι χάνεται ο έλεγχος, είτε από εσάς είτε από κάποιον άλλο που συναναστρέφεστε, απλά μετρήστε αντίστροφα, πάρτε το χρόνο σας και απομακρυνθείτε λίγο από την κατάσταση. Ένας περίπατος και λίγος καθαρός αέρας θα βοηθήσουν όπως και η ολιγόλεπτη κουβέντα με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που ξέρει τα κουμπιά σας. Αν τώρα είστε ο δέκτης προσπαθήστε να μην μπαίνετε στο πρόβλημα του άλλου τόσο ώστε να το μετατρέψετε σε δικό σας, ειδικά στην περίπτωση που είναι ένα τρόπος συνήθειας για εκείνον.

2.   Αξιολογήστε τις καταστάσεις
Εφόσον ηρεμήσετε, δώστε στην κάθε κατάσταση το μερίδιο προσοχής που πραγματικά της αναλογεί.  Αναρωτηθείτε αξίζει να βγείτε εκτός ορίων και να ανακυκλώνετε στο μυαλό σας και πιθανώς στους γύρω σας ένα γεγονός γκρινιάζοντας και χαλώντας τη διάθεσή σας; Σίγουρα τοποθετώντας τα γεγονότα στη θέση τους θα μειωθεί ο μη ωφέλιμος χρόνος ενασχόλησής σας με αυτά και συνεπώς η γκρίνια!

3.   Ευγένεια, χαμόγελο, σιωπή!
Τρεις έννοιες πραγματικά μαγικές που αν τις επιστρατεύσετε την κατάλληλη στιγμή θα ανακουφιστείτε, είτε αν είστε ο αποδέκτης είτε ο «πομπός» της γκρίνιας! Η ευγένεια χρειάζεται στην πρώτη περίπτωση του αποδέκτη, έτσι θα ηρεμήσετε τον συνομιλητή σας φέρνοντάς τον στα νερά σας. Το χιούμορ και στις δύο περιπτώσεις είναι σωτήριο γιατί ρίχνει τους τόνους –αρκεί φυσικά να είναι καλόγουστο- και τέλος προτιμήστε το χρυσό προσόν, τη σιωπή που φέρνει την ηρεμία από μόνη της, κατευνάζοντας τα πνεύματα.

Τρία βήματα που θα κάνουν τη διαφορά! Την επόμενη φορά που θα γκρινιάξετε απλά διαλέξτε ένα ή και όλα μαζί!

Extra Info: Σύμφωνα με έρευνες η γκρίνια δημιουργεί ρυτίδες και πρόωρη γήρανση! Σκεφτείτε το και αισθητικά, η γκρίνια δεν συμφέρει κανέναν. 

Διαβάστε ακόμα