Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Πρωτότυπα δώρα για το βαφτιστήρι! Πάρτε ιδέες

Πάσχα και τα βαφτιστήρια περιμένουν με ανυπομονησία το δώρο των νονών τους! Τα παπουτσάκια και η λαμπάδα ανήκουν στις παραδοσιακές ασφαλείς προτάσεις. Τι γίνεται όμως καθώς το παιδί μεγαλώνει και οι ανάγκες αλλάζουν ή όταν θέλετε να κάνετε απλά τη διαφορά; Με τις Δείτε παρακάτω ιδέες για να μετατρέψετε τη σπαζοκεφαλιά σε εύκολη υπόθεση!

Αρχικά λάβετε υπόψιν δύο βασικά κριτήρια την ηλικία του παιδιού και τις προτιμήσεις του.

Για παιδάκια έως 3 ετών

Σε τόσο μικρές ηλικίες οι επιλογές των δώρων είναι περιορισμένες μιας και ο ρυθμός διάδρασης του παιδιού είναι μικρός.

Συνηθισμένες επιλογές
Τα παιχνιδάκια, τα ρούχα και τα χρηστικά αντικείμενα, όπως  οι κουδουνίστρες, οι πιπίλες, τα πάνινα κουκλάκια είναι στις συνηθισμένες επιλογές.

Πρωτότυπες ιδέες
Μια βόλτα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", θα τα ενθουσιάσει και θα τους δώσει την ευκαιρία να δουν νέες εικόνες γεμάτες ενδιαφέρον. Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Πάρκου για να οργανωθείτε καλύτερα https://goo.gl/DJsa3d

Μια ακόμη πρωτότυπη ιδέα είναι να δημιουργήσετε ένα video με τις πρώτες σας αναμνήσεις από εκείνα, σίγουρα θα το εκτιμήσουν μεγαλώνοντας.

Για 4-10

Στις ηλικίες των πρώτων φάσεων κοινωνικοποίησης, όπου τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο- παιδικό σταθμό, έχουν ανάγκη για εξερεύνηση και δράση.

Συνηθισμένες επιλογές

Επιτραπέζια παιχνίδια, ρούχα, πάζλ, σετ ζωγραφικής, αυτοκινητάκια, κούκλες, κουκλόσπιτα, διαδραστικά βιβλία, λογοτεχνικά βιβλία, τηλεσκόπιο.

Πρωτότυπες ιδέες

Μια βόλτα σε ένα από τα μουσεία της πόλης πχ το μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι σίγουρα ένα δώρο πρωτότυπο, που θα εντυπωσιάσει το παιδί και από την άλλη θα δώσει την ευκαιρία και στους δυο σας να δημιουργήσετε υπέροχες αναμνήσεις.

Για 10-15

Τα χρόνια της προεφηβείας και της εφηβείας είναι σίγουρα τα πιο «περίεργα» μιας και η λαμπάδα σιγά σιγά δεν έχει πια ιδιαίτερα παιδικά στοιχεία και τα δώρα με «άρωμα» τεχνολογίας ανήκουν στα αγαπημένα τους.

Συνηθισμένες επιλογές
Ρολόι, ρούχα, πρώτο κινητό, υπολογιστής, ακουστικά μουσικής είναι ασφαλείς και αγαπημένες επιλογές.

Πρωτότυπες ιδέες

Βόλτα στο πλανητάριο, το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό ή υλικό για να προετοιμαστεί για αυτό πχ λεξικό, βιβλία σχετικά με τον προορισμό ανήκουν στα δώρα που θα πάρουν πολλά likes!

Για 15 και πάνω

Από τα 15 και μετά οι νονοί έχουν να κάνουν με «μεγάλους» ανθρώπους, επομένως η προσοχή μετατοπίζεται σε πιο… «σοβαρά» δώρα.

Συνηθισμένες επιλογές

Ρούχα, βιβλία, παπούτσια, χρήματα. 

Πρωτότυπες ιδέες

Εισιτήριο για την αγαπημένη του συναυλία, οικονομική ενίσχυση  για διήμερο εξερεύνησης & rafting, τα πρώτα δίδακτρα για μια νέα ξένη γλώσσα, ένα σεμινάριο σε μια αγαπημένη του ασχολία. 

Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω μην ξεχνάτε το σπουδαιότερο δώρο που μπορείτε να τους προσφέρετε και δεν είναι άλλο από την ουσιαστική παρουσία σας στη ζωή τους, όσο κι αν αυτά μεγαλώσουν. Η ιδιότητα του πνευματικού γονέα είναι σπουδαία και πρέπει να ανανεώνεται διαρκώς και όχι μια φορά το χρόνο!

Καλό Πάσχα!

Διαβάστε ακόμα