Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Μαριναρισμένη μοσχαρίσια ταλιάτα με σαλάτα ρόκας & παρμεζάνα

Κάντε του γείτονες να ζηλέψουν με μαριναρισμένες  μοσχαρίσιες ταλιάτες με σαλάτα ρόκας & παρμεζάνα!

Υλικά

Για τη μαρινάδα:
1/2 φλιτζάνι ουίσκι μπέρμπον
 
1/4 φλιτζάνι κέτσαπ
 
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 
2 κουταλιές της σούπας σως σόγιας
 
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
 
2 κουταλιές της σούπας μέλι
 
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
 
Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
 
Για το άλειμμα:
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 
2 μπριζόλες rib-eye με κόκαλο (περίπου 500-600 γραμμάρια η καθεμία)

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ αναμειγνύουμε τα συστατικά της μαρινάδας.
 
Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και προσθέτουμε τη μαρινάδα. 
 
Αφαιρούμε τον αέρα από τη σακούλα, σφραγίζουμε τη σακούλα και την ανακινούμε για να καλυφθεί το κρέας.
 
Βάζουμε τη σακούλα στο ψυγείο για 1 1/2-2 ώρες, μετακινώντας τη κατά διαστήματα.
 
Αφήνουμε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για 25-30 λεπτά πριν το ψήσιμο. 
 
Αφαιρούμε τις μπριζόλες από τη σακούλα και πετάμετη μαρινάδα. 
 
Στεγνώνουμε τις μπριζόλες με χαρτοπετσέτες. Τις αλείφουμε με πινέλο ή τις ψεκάζουμε και από τις δύο πλευρές με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
 
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
 
Πιέζουμε τα καρυκεύματα και στις δύο πλευρές του κρέατος.
 
Ψήνουμε σε άμεση υψηλή φωτιά, μέχρι να ψηθεί στον επιθυμητό για εμάς βαθμό, από 8-10 λεπτά για μέτριο ψήσιμο - γυρίζοντας μία φορά.
 
Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 3-5 λεπτά.
 
Διαχωρίζουμε το κρέας από το κόκαλο και κόβουμε τις μπριζόλες παράλληλα με τις ίνες σε φέτες.
 
Τακτοποιούμε τις φέτες σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.
 
Περιχύνουμε τους χυμούς που συλλέχθηκαν κατά την κοπή του κρέατος πάνω στις φέτες.
 
Γαρνίρουμε με ρόκα και λεπτά κομμάτια παρμεζάνας.
 
* Σερβίρονται ζεστές.

Αξιολόγησε τη συνταγή