Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Μπάρμπεκιου

Μαριναρισμένη μοσχαρίσια ταλιάτα με σαλάτα ρόκας & παρμεζάνα

Υλικά

Για τη μαρινάδα

1/2 φλιτζ. ουίσκι bourbon

1/4 φλιτζ. ketchup

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας sauce σόγιας

1 κουτ. σούπας ξύδι

2 κουταλιές μέλι

2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο

φρεσκοτριμμένομαύρο πιπέρι

 

Για το άλειμμα

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 2 μπριζόλες rib-eye με κόκαλο (περίπου 500-600 γρ. η καθεμία)

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ αναμίξτε τα συστατικά της μαρινάδας.

Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και προσθέστε τη μαρινάδα. Αφαιρέστε τον αέρα από τη σακούλα, σφραγίστε τη και ανακινήστε τη για να καλύψει το άλειμμα το κρέας.
Βάλτε τη σακούλα  στο ψυγείο για 1½ έως 2 ώρες, μετακινώντας τη κατά διαστήματα.

Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για 25 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Αφαιρέστε τις από τη σακούλα και πετάξτε τη μαρινάδα. Στεγνώστε τις μπριζόλες με χαρτοπετσέτες. Αλείψτε με πινέλο ή ψεκάστε και τις δύο πλευρές με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Πιέστε τα καρυκεύματα και στις δύο πλευρές του κρέατος.
Ψήστε σε άμεση υψηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί στον επιθυμητό για εσάς βαθμό -από 8 έως 10 λεπτά για μέτριο ψήσιμο- γυρίζοντας μία φορά .
Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 3 έως 5 λεπτά.
Διαχωρίστε το κρέας από το κόκαλο και κόψτε τις μπριζόλες παράλληλα με τις ίνες σε φέτες.
Τακτοποιήστε τις φέτες σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.

Περιχύστε τους χυμούς που συλλέχθηκαν κατά την κοπή του κρέατος πάνω στις φέτες.
Γαρνίρετε με ρόκα και φλυδες παρμεζάνα.
Σερβίρονται ζεστές.