Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Μπρέκφαστ

Κέικ μπανάνας με καραμελωμένες μπανάνες και σάλτσα σοκολάτας

Υλικά

Για τη βάση  καραμέλας:

1/4 φλιτζάνι βούτυρο

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές σούπας μέλι

3 μπανάνες, κομμένες σε φέτες

 

Για το κέικ:

1&1/2 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού Baking Powder

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι  βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

2 μπανάνες, πουρέ

2 αυγά

1 κουταλάκι του εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

1/3 σταγόνες σοκολάτας
 

Σάλτσα σοκολάτας για γαρνίρισμα.

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180c βαθμούς.

Σε μια μικρή κατσαρόλα,  προσθέστε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και το μέλι, αφήστε  να σιγοβράσει  περίπου 3 λεπτά για να γίνει η καραμέλα.

Ρίξτε την καραμέλα σε ένα ταψί,  και τακτοποιήστε τις φέτες της μπανάνας από πάνω.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης, προσθέστε τα αυγά, πουρέ μπανάνας,κανέλα και βανίλια.

Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ τις σταγόνες σοκολάτας, και το αλάτι μαζί με το γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Ρίξτε το μείγμα πάνω από την μπανάνα και καραμέλα, προσεκτικά μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί καλά μέσα.

Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά ακριβώς, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε μια πιατέλα.

Γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα.