Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Μπάρες βρώμης με καρύδα και επικάλυψη σοκολάτας

Δυναμωτικό πρωινό γεμάτο γεύση και ενέργεια! 

Υλικά

4 ασπράδια αυγών (120 γραμμάρια)
 
140 γρ. ζάχαρη άχνη
 
45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
130 γρ. ινδική καρύδα 
 
80 γρ. γκότζι μπέρι ή σταφίδες
 
100 γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
 
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
 
70 γρ. βρώμη
 
80 γρ. μέλι
 
90 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150οC και στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί διαστάσεων 20x30εκ.
 
Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, τα διογκώνουμε.
 
Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βγάζουμε από το μίξερ, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. 
 
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
 
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
 
Στο μεταξύ λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
 
Μόλις οι μπάρες ψηθούν τις βγάζουμε από το φούρνο, τις χαράζουμε σε ορθογώνιο σχήμα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Μετά τις περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα.
 
Όταν κρυώσει και η κουβερτούρα, κόβουμε τις μπάρες και τις διατηρούμε σε δροσερό περιβάλλον.

Αξιολόγησε τη συνταγή