Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Μπρέκφαστ

Μπάρες βρώμης με καρύδα και επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά

4 ασπράδια αβγών (120γρ.)
140γρ. ζάχαρη άχνη
45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130γρ. καρύδα ινδική
80 γρ γκότζι μπέρι ή σταφίδες
100γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
120γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
70γρ. βρώμη
80γρ. Μέλι
90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20x30εκ.

Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, τα διογκώνετε. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βγάζετε από το μίξερ, προσθέτετε την άχνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της κουβερτούρας, και ανακατεύετε.

Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Στο μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα σε Μπεν μαρί.

Μόλις οι μπάρες ψηθούν τις βγάζετε από το φούρνο ,τις χαράζετε σε ορθογώνιο σχήμα και αφήνετε να κρυώσουν.

Μετά τις περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Όταν κρυώσει και η κουβερτούρα κόβετε τις μπάρες και τις διατηρείτε σε δροσερό περιβάλλον.