Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τάκος με κιμά και σάλτσα με κόλιανδρο και τσάιβς

Γευστικό ταξίδι που θυμίζει Μεξικό με τάκος γεμιστά με κιμά σάλτσα, κόλιανδρο και τσάιβς!

Υλικά

12 τάκος
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα  (kidney beans), στραγγισμένα
1 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
400 γρ. τομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ 
γιαούρτι στραγγιστό 
Τσάιβς

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά και την πιπερίτσα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε το σκόρδο και την πάπρικα και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τις τομάτες και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς. 
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε τα φασόλια να βράσουν μαζί με τη σάλτσα.
Ζεσταίνουμε τα τάκος  και τα γεμίζουμε με το μίγμα.
Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο ή το μαϊντανό και συνοδεύουμε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και τσάιβς.

Αξιολόγησε τη συνταγή