Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τάκος με κιμά και σάλτσα με κόλιανδρο και τσάιβς

Γευστικό ταξίδι που θυμίζει Μεξικό με τάκος γεμιστά με κιμά σάλτσα, κόλιανδρο και τσάιβς!

Υλικά

12 τάκος

350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα  (kidney beans), στραγγισμένα

1 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

400 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο ή μαϊντανο

Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ γιαούρτι στραγγιστό, τσαιβς

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά και την πιπερίτσα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.

Προσθέτετε το σκόρδο και την πάπρικα,και βράζετε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς.

Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τα φασόλια να βράσουν μαζί με τη σάλτσα.

Ζεσταίνετε τα τάκος  και τα γεμίζετε με το μίγμα.

Πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο ή το μαϊντανό και συνοδεύετε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και τσαιβς.

Αξιολόγησε τη συνταγή