Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Έθνικ

Τάκος με κιμά και σάλτσα με κόλιανδρο και τσάιβς

Υλικά

12 τάκος

350γρ. κιμά μοσχαρίσιο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα  (kidney beans), στραγγισμένα

1 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο ή μαϊντανο

ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ γιαούρτι στραγγιστό, τσαιβς

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά και την πιπερίτσα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτετε το σκόρδο και την πάπρικα,και βράζετε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς.
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τα φασόλια να βράσουν μαζί με τη σάλτσα.

Ζεσταίνετε τα τάκος  και τα γεμίζετε με το μίγμα.

Πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο ή το μαϊντανό και συνοδεύετε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και τσαιβς.