Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ψητό κότσι αρνίσιο μαριναρισμένο με μπαχαρικά

Λαχταριστό κότσι αρνίσιο μαριναρισμένο με μπαχαρικά για μεγάλες γευστικές εκπλήξεις!

Υλικά

Υλικά για το κότσι:
2 αρνίσια κότσια 
 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 
1 σκελίδα σκόρδο
 
1 ρίζα φινόκιο σε κύβους
 
1 καρότο σε κύβους
 
1 πορτοκάλι χυμός & ξύσμα 
 
3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
 
300 ml ζωμό λαχανικών
 
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
 
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
 
1⁄2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
 
4 εκατοστά τζίντζερ τριμμένο
 
1⁄2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κίμινο
 
Ελαιόλαδο
 
Αλάτι
 
Πιπέρι
 
Για το ταμπουλέ:
1 κούπα πλιγούρι ή κους κους
 
2 κούπες νερό
 
Λίγο αλάτι
 
1 κόκκινη πιπεριά
 
1 πράσινη πιπεριά
 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
 
Λίγο καυτερό πιπέρι ή μια μικρή καυτερή πιπεριά
 
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 
 
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
 
1 μεγάλη τομάτα σκληρή χωρίς κουκούτσια
 
1 αγγουράκι
 
3 κουταλιές της σούπας λάδι
 
Χυμός από 2 λεμόνια
 
Αλάτι
 
Πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια και το πουδράρουμε με αλεύρι.
 
Το σοτάρουμε με λάδι και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού.
 
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τα λαχανικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι και το ζωμό λαχανικών.
 
Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 160οC βαθμούς για 5 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
 
Για το πλιγούρι:
Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το πλιγούρι.
 
Το ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 - 10 λεπτά να φουσκώσει.
 
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά όλα τα λαχανικά σε κυβάκια.
 
Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το πλιγούρι με λάδι, αλάτι, πιπέρι και το χυμό των λεμόνι.
 
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα κότσια.

Αξιολόγησε τη συνταγή