Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Έθνικ

Ψητό κότσι αρνίσιο μαριναρισμένο με μπαχαρικά

Υλικά

Υλικά για το κότσι
2 κότσια αρνίσια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σελίδα σκόρδο

1 ρίζα φινόκιο σε κύβους
1 καρότο σε κύβους
1 πορτοκάλι χυμός & ξύσμα 3 κ.γλ. μέλι
300 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.γλ. κοφτό κανέλα
1 κ.γλ. κόλιανδρο
1⁄2 κ.γλ. μπαχάρι
4 εκ. τζίντζερ τριμμένο
1⁄2 κ.γλ. κοφτό κίμινο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Υλικά για το ταμπούλε
1 κούπα πλιγούρι ή κους κους
2 κούπες νερό
Λίγο αλάτι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο καυτερό πιπέρι ή μια μικρή καυτερή πιπεριά 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 μεγάλη ντομάτα σκληρή χωρίς κουκούτσια
1 αγγουράκι
Χυμό 2 λεμονιών
Αλάτι και Πιπέρι

3 κ.σ. λάδι 

 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κότσι και το πουδράρουμε με αλεύρι.
Το σοτάρουμε με λάδι και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά,τα λαχανικά ,το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι,και το ζωμό λαχανικών.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 160 βαθμούς για 5 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ετοιμάζουμε το πλιγούρι.
Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το πλιγούρι.
Το ανακατεύουμε και αφήνουμε 5
-10 λεπτά να φουσκώσει.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια ψιλοκομμένα.
Ψιλοκόβουμε και τα μυρωδικά.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το πλιγούρι με λάδι,αλάτι, πιπέρι και τον χυμό των λεμονιών, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα κότσια.