Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Αρνάκι με κρούστα μυρωδικών και πουρέ κουνουπίδι

Εναλλακτική πασχαλινή συνταγή που κρύβει γευστικές εκπλήξεις!

Υλικά

1 σειρά με 8 παϊδάκια αρνιού με καθαρισμένο κόκαλο (γαλλική κοπή)
Ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί πολυτελείας
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Μουστάρδα
1 κουνουπίδι
1 πράσο (το άσπρο μέρος)
1 σκελίδα σκόρδο
1 λίτρο γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε τον πουρέ:
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μεγάλα κομμάτια.
Χαράζουμε το πράσο οριζόντια μέχρι τη μέση και κόβουμε ροδέλες.
Βγάζουμε τη φύτρα από το σκόρδο.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα παραπάνω να βράσουν με το γάλα.
Αλατίζουμε.
Όταν είναι έτοιμο και μαλακό το κουνουπίδι, το σουρώνουμε και χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το βούτυρο.
Διορθώνουμε το αλάτι.
 
Προετοιμάζουμε το αρνί:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αρωματικά με το ψωμί, το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και 2 σταγόνες λάδι. Δεν πρέπει να γίνει πολτός το μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα παϊδάκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Το μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και αλείφουμε καλά με μουστάρδα.
Βουτάμε το κρέας σε ένα πιάτο με το μείγμα της κρούστας, φροντίζοντας να κολλήσει ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά.
Σερβίρουμε δύο σειρές με τέσσερα και τέσσερα παϊδάκια αντικριστά και πλεγμένα κόκαλα ή κόβουμε σε μερίδες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Συνοδεύουμε με τον πουρέ κουνουπίδι.

Αξιολόγησε τη συνταγή