Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Κάθε μέρα

Αρνάκι με κρούστα μυρωδικών και πουρέ κουνουπίδι

Υλικά

1 σειρά με 8 παϊδάκια αρνιού με καθαρισμένο κόκκαλο (γαλλική κοπή)

Ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί πολυτελείας

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο

1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι

ξύσμα από 1 λεμόνι

μουστάρδα

1 κουνουπίδι

1 πράσο (το άσπρο μέρος)

1 σκελίδα σκόρδο

1 μπουκάλι γάλα 1lt

1 κ.σ. βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

λάδι

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε τον πουρέ:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μεγάλα κομμάτια.

Χαράζουμε το πράσο οριζόντια μέχρι τη μέση και κόβουμε ροδέλες.

Βγάζουμε από το σκόρδο τη φύτρα.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα παραπάνω να βράσουν με το γάλα.

Αλατίζουμε.

Όταν έχει γίνει το κουνουπίδι και είναι μαλακό, σουρώνουμε και το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το βούτυρο.

Διορθώνουμε το αλάτι.

 

Προετοιμάζουμε το αρνί:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αρωματικά με το ψωμί, το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και 2 σταγόνες λάδι. Δεν πρέπει να γίνει πολτός το μείγμα.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τη σειρά τα παϊδάκια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρέας να πάρει καλό χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.

Το μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 5’.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε καλά με μουστάρδα.

Βουτάμε το κρέας σε ένα πιάτο με το μείγμα της κρούστας φροντίζοντας να κολλήσει ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στον φούρνο για άλλα 3’.
 

Σερβίρουμε 2 σειρές με 4 και 4 παϊδάκια αντικριστά και πλεγμένα κόκκαλα ή το κόβουμε σε μερίδες με ένα κοφτερό μαχαίρι.


Συνοδεύουμε με τον πουρέ κουνουπίδι.