Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ψάρι με κρούστα ξηρών καρπών και σπανάκι σωτέ

Υλικά

2 φιλέτα μπακαλιάρου ή άλλο λευκό ψάρι

1 κούπα αμύγδαλα αποφλοιωμένα

1 κούπα φιστίκια Αιγίνης

2 αβγά

1 κούπα αλεύρι

1 κιλό σπανάκι

1 λεμόνι

1 σφηνάκι γάλα

1 κ.σ. βούτυρο

λάδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σπάμε τους ξηρούς καρπούς.

Βάζουμε σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε με το ξύσμα από το λεμόνι.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.

Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά και ανακατεύουμε με λίγο γάλα.

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι.

Περνάμε τα φιλέτα διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και τέλος τους ξηρούς καρπούς να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί μισό λάδι μισό βούτυρο.

Σοτάρουμε προσεκτικά το ψάρι απ’ όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Αφαιρούμε το ψάρι από το τηγάνι και συμπληρώνουμε λίγο λάδι.(Έξτρα βήμα: καθάρισμα σπανάκι)

Μαραίνουμε το σπανάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε.

 

Σερβίρουμε τα φιλέτα του ψαριού με το σπανάκι σωτέ στο πλάι και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Αξιολόγησε τη συνταγή