Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ψάρι με κρούστα ξηρών καρπών και σπανάκι σωτέ

Πρωτότυπη συνταγή ψαριού με τραγανιστή κρούστα από ξηρούς καρπούς!

Υλικά

2 φιλέτα μπακαλιάρου ή άλλο λευκό ψάρι
1 κούπα αμύγδαλα αποφλοιωμένα
1 κούπα φιστίκι Αιγίνης
2 αβγά
1 κούπα αλεύρι
1 κιλό σπανάκι
1 λεμόνι
1 σφηνάκι γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σπάμε τους ξηρούς καρπούς.
Τους βάζουμε σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με το ξύσμα από το λεμόνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.
Σπάμε τα αβγά και ανακατεύουμε με λίγο γάλα.
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι.
Περνάμε τα φιλέτα διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και τέλος από τους ξηρούς καρπούς για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μισό λάδι και με μισό βούτυρο να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε προσεκτικά το ψάρι απ’ όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε το ψάρι από το τηγάνι και συμπληρώνουμε λίγο λάδι. 
 
Έξτρα βήμα: καθαρίζουμε το σπανάκι
 
Μαραίνουμε το σπανάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε τα φιλέτα του ψαριού με το σπανάκι σωτέ στο πλάι και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Αξιολόγησε τη συνταγή