Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Κάθε μέρα

Ψητή πατάτα με κρέμα τυρί-αγκινάρα-σπανάκι

Υλικά

6 μεγάλες πατάτες με καλό σχήμα

 

Για την γέμιση:

 

250 γρ. τυρί κρέμα

1 βαζάκι καρδιές αγκινάρας

2 σκελίδες σκόρδο πατημένες

200 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα

300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κιλό σπανάκι baby

λάδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρυπάμε τις πατάτες με πιρούνι.

Τις αλείφουμε με λάδι γύρω-γύρω και αλατίζουμε.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα.

 

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

 

(Κόβουμε το σπανάκι πατάμε τις σκελίδες το σκόρδο με την πρέσα).

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης με αλάτι και πιπέρι.

Ανοίγουμε τις ψημένες πατάτες στα δύο χωρίς να τις κόψουμε εντελώς και

Γεμίζουμε με την γέμιση.

Ψήνουμε ακόμα 15 λεπτά στον φούρνο.