Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ψητή πατάτα με κρέμα τυρί-αγκινάρα-σπανάκι

Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις της πατάτας!

Υλικά

6 μεγάλες πατάτες με καλό σχήμα
 
Για τη γέμιση:
250 γρ. τυρί κρέμα
 
1 βαζάκι καρδιές αγκινάρας
 
2 σκελίδες σκόρδο πατημένες
 
200 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα
 
300 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 
 
1 κιλό σπανάκι baby
 
Λάδι
 
Αλάτι
 
Πιπέρι

Εκτέλεση

Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι.
 
Τις αλείφουμε με λάδι γύρω-γύρω και αλατίζουμε.
 
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα.
 
Ετοιμάζουμε την γέμιση:
Κόβουμε το σπανάκι πατάμε τις σκελίδες σκόρδο με την πρέσα.
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης με αλάτι και πιπέρι.
 
Ανοίγουμε τις ψημένες πατάτες στα δύο χωρίς να τις κόψουμε εντελώς και γεμίζουμε με τη γέμιση.
 
Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα στο φούρνο.

Αξιολόγησε τη συνταγή