Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ρύζι τηγανιτό με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και λαχανικά

Συνταγή με άρωμα θάλασσας.

Υλικά

10 γαρίδες
 
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
 
2 πράσινα τσίλι 
 
200 γρ. αρακά
 
2 καρότα
 
1 μάτσο κόλιανδρο
 
Λίγο κρόκο Κοζάνης
 
1 μεγάλο κρεμμύδι
 
Τζίντζερ
 
1 μικρή τομάτα
 
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
 
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Βάζουμε το ρύζι σε 500 ml αλατισμένο νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση.
 
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήνουμε το καπάκι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πιει το νερό και να κάνει κρατήρες.
 
Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε.
 
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη. 
 
Tip: Καθαρίζουμε το τζίντζερ με κουτάλι. 
 
Με ένα γρανιτένιο γουδί πολτοποιούμε το τσίλι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και το τζίντζερ για να γίνει μια πάστα.
 
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε. 
 
Βάζουμε λάδι σε βαρύ, μαντεμένιο τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε τις γαρίδες ελαφρά για 3 λεπτά. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. 
 
Ψιλοκόβουμε την τομάτα χωρίς τα σπόρια.
 
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα.
 
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι να ροδίσει.
 
Προσθέτουμε την πάστα που φτιάξαμε και σοτάρουμε για 4 λεπτά ακόμα.
 
Προσθέτουμε το κάρυ και τις τομάτες και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το λάδι να αρχίσει να βγαίνει στις άκρες του τηγανιού.
 
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.
 
Προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ρύζι.
 
Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
 
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.

Αξιολόγησε τη συνταγή