Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Κάθε μέρα

Ρύζι τηγανιτό με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και λαχανικά

Υλικά

10 γαρίδες

250γρ ρύζι basmati

2 τσίλι πράσινα

200γρ αρακά

2 καρότα

1 μάτσο κόλιανδρο

λίγο κρόκο Κοζάνης

1 μεγάλο κρεμμύδι

ginger

1 μικρή ντομάτα

1 κ.σ βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Βάζουμε το ρύζι σε 500ml αλατισμένο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε την φωτιά στο χαμηλό και αφήνουμε με καπάκι για περίπου 10’ μέχρι να πιεί το νερό και να κάνει κρατήρες.

Σβήνουμε την φωτιά, ρίχνουμε βούτυρο και τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη.

 

TipΚαθαρίζουμε το ginger με κουτάλι.

 

Με ένα γρανιτένιο γουδί πολτοποιούμε το τσίλι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και το ginger να γίνει μια πάστα.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε. 

Βάζουμε λάδι σε βαρύ μαντεμένιο τηγάνι να κάψει και σωτάρουμε τις γαρίδες ελαφρά για 3 λεπτά. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
 

Ψιλοκόβουμε την ντομάτα χωρίς τα σπόρια.

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα.

Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι να ροδίσει.

Προσθέτουμε την παστα που φτιάξαμε και σωτάρουμε για 4 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε το κάρυ και τις ντομάτες και ψηνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το λάδι να αρχίσει να βγαίνει στις άκρες του τηγανιού.
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι και σωτάρουμε το ρύζι.
Τέλος σβήνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.


Σερβίρουμε σε πιατέλα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.