Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Κάθε μέρα

Σαλάμι σοκολάτας με χαλβά (νηστίσιμο)

Υλικά

500γρ κουβερτούρα

100γρ φουντούκια καβουρδισμένα και σπασμένα

50γρ σταφίδες μουλιασμένες σε μπράντι

200γρ  χαλβάς

200γρ ταχίνι

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και κατόπιν ενσωματώνουμε το ταχίνι και τους ξηρούς καρπούς.

Κόβουμε τον χαλβά σε ακανόνιστα κομμάτια.

Σε μια φόρμα καλύπτουμε με μεμβράνη και ρίχουμε σε στρώσεις σοκολάτα-χαλβά.

Κλείνουμε και από πάνω με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να δέσει αλλά να πλάθεται ακόμα.

Αφαιρούμε το γλυκό από τη φόρμα και το τυλίγουμε με νέα μεμβράνη πλάθοντάς το σε σχήμα σαλάμι.

 

Βάζουμε ξανά στο ψυγείο και παγώνουμε για όλο το βράδυ.

Ξετυλίγουμε τον κορμό και πασπαλίζουμε καλά με ζάχαρη άχνη.

Δένουμε σπάγγο να μοιάζει με σαλάμι.