Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ταλιατέλες με γαρίδες, βότκα, τοματίνια, κρέμα και μπρικ

Μία συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών που θα κερδίσει εντυπώσεις!

Υλικά

250 γρ. ταλιατέλες μαύρες (με μελάνι σουπιάς)
15 γαρίδες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι βότκα
200 ml κρέμα γάλακτος
10 τοματίνια
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Ξύσμα από λάιμ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γιαούρτι
Μπρικ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα έως ότου δέσει ελαφρά.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες.
Προσθέτουμε τα τοματίνια και σερβίρουμε.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον άνηθο και τα ξύσματα.
Βάζουμε μια κουταλιά μπρικ πάνω από το τελικό πιάτο.

Αξιολόγησε τη συνταγή