Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Κάθε μέρα

Ταλιατέλες με γαρίδες, βότκα, τοματίνια, κρέμα και μπρικ

Υλικά

250 γραμμ. ταλιατέλες μαύρες (με μελάνι σουπιάς)

15 γαρίδες

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1/3 φλ. βότκα

200 ml κρέμα γάλακτος

10 τοματίνια

αλάτι

ξύσμα από λαιμ

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

γιαούρτι

2 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος

μπρικ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε  να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα  έως ότου δέσει  ελαφρά.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι με  τις γαρίδες.

Προσθέτουμε τα τοματίνια και σερβίρουμε.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με άνιθο και ξύσματα.
 

Βάζουμε μια κουτάλια πάνω από το τελικό πιάτο μαζί με μπρικ.