Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Γιορτή

Ρολάκι φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με κάστανα, κιμά, κουκουνάρι και δαμάσκηνα

Υλικά

1 κιλό στήθος γαλοπούλας
40 γρ. βούτυρο
200 γρ. μπέικον

Για τη γέμιση:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
θυμάρι
10 κάστανα βρασμένα
30 γρ κουκουνάρι
50 γρ σταφίδες
1 πρέζα κανέλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
(2 φέτες ψωμί του τοστ).??

Για την γαρνιτούρα:

20 πατατούλες baby
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν μαζί με το θυμάρι (όχι να πάρει χρώμα).
Ρίχνουμε τον κιμά στο τηγάνι με το κρεμμύδι για να σοταριστούν.
Προσθέτουμε τα κάστανα σε χοντρά κομμάτια τις σταφίδες και το κουκουνάρι.

Αρωματίζουμε με την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν.


Για τη γαλοπούλα:

Βάζουμε το στήθος της γαλοπούλας σε ένα ξύλο κοπής.
Κόβουμε το στήθος οριζόντια σε τεσσερα μικρότερα φιλέτα.
Χτυπάμε τα φιλέτα ανάμεσα σε δυο μεμβράνες για να λεπτύνουν και να ανοίξουν.

Γεμίζουμε τα φιλέτα με τη γέμιση.
Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολακια μαζί με το μπέικον.
Κόβουμε 12 σχοινάκια από σπάγκο για να δέσουμε τη γαλοπούλα με το μπέικον.
Σοτάρουμε τα ρολακια σε ένα τηγάνι με το βούτυρο.
Βάζουμε τα ρολάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.


Βράζουμε  τις πατατούλες, τις σουρώνουμε και τις πατάμε ελαφριά για να ανοίξουν.
Τις σοτάρουμε στο τηγάνι με το βούτυρο από τα ρολακια γαλοπούλας για να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι πιπερι και σερβίρουμε με τα ρολάκια κομμένα σε φέτες.