Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Γιορτή

Σοκολατένιος Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα

Υλικά

Για το παντεσπάνι θα χρειαστούμε :

5 ασπράδια

5 κρόκους

120 γραμμάρια ζάχαρη

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

100 γραμμάρια αλεύρι

25 γραμμάρια κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

 

Για την κρέμα σοκολάτας θα χρειαστούμε :

600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

600 γραμμάρια σοκολάτα μπίτερ  χοντρό σπασμένη

360 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη

100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα

αποξηραμένα βερίκοκα

αποξηραμένα δαμάσκηνα

μαρμελάδα κυδώνι

χυμό και ξύσμα πορτοκαλί

καραμελωμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας σιγά σιγά με μία μαρίζ.

Προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ανάλαφρα με τη μαρίζ.

Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα με το χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Σουρώνουμε και βάζουμε το χυμό για να αραιώσουμε τη μαρμελάδα κυδώνι .

Βράζουμε τα εξακόσια γραμμάρια κρέμας γάλακτος και τα προσθέτουμε μέσα στη σοκολάτα, ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Οταν κρυώσουν προσθέτουμε την ελαφριά χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με τη μαρμελάδα κυδώνι. Απλώνουμε από πάνω τα 2/3 κρέμα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα φουντούκια, και τα κάστανα. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρόλο το παντεσπάνι με τα υλικά μέσα και αφήνουμε στο ψυγείο  τρεις ώρες για να σφίξει.

Γαρνίρουμε τον κορμό με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας, ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και στολίζουμε με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.