Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Σοκολατένιος Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα

Χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο έδεσμα σοκολατένιου κορμού με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα!

Υλικά

Για το παντεσπάνι:
5 ασπράδια
 
5 κρόκους
 
120 γρ. ζάχαρη
 
100 γρ. ζάχαρη άχνη
 
100 γρ. αλεύρι
 
25 γρ. κακάο
 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
 
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
 
Για την κρέμα σοκολάτας: 
600 γρ. κρέμα γάλακτος
 
600 γρ. σοκολάτα μπίτερ σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
 
360 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη
 
100 γρ. κάστανα βρασμένα
 
Αποξηραμένα βερίκοκα
 
Αποξηραμένα δαμάσκηνα
 
Μαρμελάδα κυδώνι
 
Χυμό και ξύσμα πορτοκάλι
 
Καραμελωμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας σιγά - σιγά με μία μαρίζ.
 
Προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ανάλαφρα με τη μαρίζ.
 
Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά.
 
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα με το χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. 
 
Σουρώνουμε και βάζουμε το χυμό για να αραιώσουμε τη μαρμελάδα κυδώνι.
 
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, την προσθέτουμε μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.
 
Όταν κρυώσουν, προσθέτουμε την ελαφριά χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
 
Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με τη μαρμελάδα κυδώνι. Απλώνουμε από πάνω τα 2/3 κρέμα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα φουντούκια και τα κάστανα. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρόλο το παντεσπάνι με τα υλικά μέσα και το αφήνουμε στο ψυγείο τρεις ώρες για να σφίξει.
 
Γαρνίρουμε τον κορμό με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και στολίζουμε με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Αξιολόγησε τη συνταγή