Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τάρτα σοκολάτα - φράουλα με μπισκοτένια βάση σε σχήμα καρδιάς

Τραγανιστή τάρτα σοκολάτα - φράουλα για ερωτευμένους με μπισκοτένια βάση σε σχήμα καρδιάς!

Υλικά

340 γρ. κουβερτούρα

300 ml κρέμα γάλακτος

70 γρ. ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.σ βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

Φράουλες

1 πακέτο μπισκότα digestive

200 γρ. βούτυρο

200 γρ. αμύγδαλα

Zάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την βάση της τάρτας:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.

Με ένα μίξερ χτυπάμε τα μπισκότα με τα αμύγδαλα.

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.

Παίρνουμε μια ταρτιέρα (ή μια φόρμα με αποσπώμενο πλαϊνό σε σχήμα καρδιάς).

Στρώνουμε το μπισκότο πιέζοντας καλά.

Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Ετοιμάζουμε την γέμιση:
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα με την ζάχαρη μέχρι μόλις να αρχίσει να βράζει.

Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και το βούτυρο και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Γεμίζουμε την τάρτα (παγώνουμε λίγο ακόμα αν χρειάζεται).

Καρφώνουμε φράουλες σε όλη την επιφάνεια.

Αξιολόγησε τη συνταγή