Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Cupcakes με επικάλυψη σοκολάτας

Συνταγή για cupcakes σοκόλαση!

Υλικά

230 γρ. βούτυρο μαλακό
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
160 γρ. κρέμα γάλακτος


Γαρνιτούρα σοκολάτας:

300 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
 

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να γινουν μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τα ένα-ένα  αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά.
Στο τέλος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
Γεμίζουμε τα φορμάκια για cupcakes.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.

Επικάλυψη σοκολάτας:

Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, μαζί με το μέλι και λίγο πριν βράσουν τα χύνουμε πάνω από τη σοκολάτα.
Όταν μαλακώσει η σοκολάτα ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. 

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για δυο ώρες και το χτυπάμε με σύρμα για να αφρατέψει.
Γαρνίρουμε τα κάπκεϊκ χρησιμοποιώντας κορνέ.

Αξιολόγησε τη συνταγή