Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Cupcakes με επικάλυψη σοκολάτας

Συνταγή για cupcakes σοκόλαση!

Υλικά

230 γρ. μαλακό βούτυρο 
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 αβγά
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
160 γρ. κρέμα γάλακτος
 
Για τη γαρνιτούρα σοκολάτας:
300 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αβγά.
Στο τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Γεμίζουμε τα φορμάκια για cupcakes.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.
 
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και λίγο πριν βράσουν τα περιχύνουμε πάνω από τη σοκολάτα.
Όταν μαλακώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. 
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για δυο ώρες και το χτυπάμε με σύρμα για να αφρατέψει.
Γαρνίρουμε τα cupcakes, χρησιμοποιώντας κορνέ.

Αξιολόγησε τη συνταγή