Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρελάκια

Πάρτι με κεφτεδάκια έκπληξη!

Υλικά

300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. χοιρινός κιμάς
2 φέτες λευκό ψωμί του τοστ
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 αβγό
20 μπαλάκια μοτσαρέλα (μποκοντσίνι)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι για πανάρισμα
1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μοτσαρελάκια στην κατάψυξη.
Ανακατεύουμε τους δυο κιμάδες.
Στο μπλέντερ χτυπάμε τις φέτες ψωμιού για να κάνουμε ψίχουλα, τα προσθέτουμε στους κιμάδες μαζί με το αβγό, το σκόρδο, το μπούκοβο, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά.
Παίρνουμε μια μεμβράνη, τοποθετούμε κομμάτια κιμά και τα πατάμε.
Βάζουμε τη μοτσαρέλα στη μέση.
Κόβουμε τη μεμβράνη και τυλίγουμε.
Ξετυλίγουμε.
Αλευρώνουμε καλά τα κεφτεδάκια.
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει, προσθέτουμε λάδι και στη συνέχεια βάζουμε ένα - ένα τα κεφτεδάκια για να τηγανιστούν.
Με ένα πιρουνάκι ίσα ίσα τα γυρνάμε να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.

 

Αξιολόγησε τη συνταγή