Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Κρύα σούπα κόκκινης πιπεριάς με τσιπς λαζάνι

Λαχταριστή κρύα σούπα κόκκινης πιπεριάς για το καλοκαίρι!

Υλικά

3 κόκκινες πιπεριές
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Ζωμός λαχανικών
Λάδι
Αλάτι - πιπέρι
 
Για τα τσιπς και το αρωματικό λάδι:
Ένα κουτί μακαρόνια λαζάνια
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
Φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τις πιπεριές με λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 – 200οC για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν απ’ έξω.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό λαχανικών. 
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά.
Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
Ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού και πολτοποιούμε καλά με ένα πίμερ.
 
Για τα τσιπς:
Βάζουμε λίγο νερό να βράσει σε ένα χαμηλό φαρδύ κατσαρολάκι.
Ζεματάμε ένα - ένα τα λαζάνια για 1 λεπτό.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν.
Κόβουμε σε κάθετες λωρίδες ή τρίγωνα.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει. 
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουμε τραγανά τσιπς.
 
Για το αρωματικό λάδι:
(εάν χρειάζεται να συμπληρώσουμε χρόνο) 
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά το φρέσκο θυμάρι με ελαιόλαδο.
Σουρώνουμε με ψιλό τρυπητό.

Αξιολόγησε τη συνταγή