Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Κρύα σούπα κόκκινης πιπεριάς με τσιπς λαζάνι

Υλικά

3 κόκκινες πιπεριές

3 πιπεριές φλωρίνης

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 φύλλα δάφνης

λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό

ζωμός λαχανικών

αλάτι πιπέρι                                                                                      

λάδι

 

Για τα τσιπς και το αρωματικό λάδι:

 

Ένα κουτί μακαρόνια λαζάνια

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ελαιόλαδο

φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τις πιπεριές με λάδι.

Αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180-200οC για 8-10’ μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν απ’ έξω.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Ξεφλουδίζουμε.

Κόβουμε το κρεμμύδι.

Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τις πιπεριές με λάδι.

Αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180-200οC για 8-10’ μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν απ’ έξω.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Ξεφλουδίζουμε.

Κόβουμε το κρεμμύδι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα φύλλα δάφνης, τον ζωμό λαχανικών.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15’.

Σβήνουμε τη φωτιά.

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.

Ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού και πολτοποιούμε καλά με ένα Πίμερ.

 

Για τα τσιπς:

 

Βάζουμε λίγο νερό να βράσει σε ένα χαμηλό φαρδύ κατσαρολάκι.

Ζεματάμε ένα-ένα τα λαζάνια για 1’.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν λίγο.

Κόβουμε κάθετες λωρίδες ή τρίγωνα.

Βάζουμε ηλιέλαιο να κάψει σε ένα τηγάνι.

Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουμε τραγανά τσιπς.

 

Για το αρωματικό λάδι (εάν χρειάζεται να συμπληρώσουμε χρόνο) :

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά φρέσκο θυμάρι με ελαιόλαδο.

Σουρώνουμε με ψιλό τρυπητό.

Αξιολόγησε τη συνταγή