Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Λουκουμάδες γεμιστοί με κρέμα καρύδας και σοκολάτα

Υπέροχοι γευστικοί λουκουμάδες που θα σας μείνουν αξέχαστοι!

Υλικά

Υλικά για την κρέμα

200 ml γάλα καρύδας 120 ml κρέμα γάλακτος 1/4 κ.γ. αλάτι
80 γρ. ζάχαρη

15 γρ. κορν φλάουρ
1αυγό
2 κρόκοι
200 γραμμάρια ινδική καρύδα, τριμμένη για το σερβίρισμα

Υλικά για τους λουκουμάδες

1 1⁄4 κούπες γάλα
2 1⁄4 κουταλάκια (ένα πακέτο) ξηρή μαγιά 2 αυγά
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο 1⁄4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 1⁄4 φλιτζάνια
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο σπορέλαιο

Υλικά για το γλάσο

1 3⁄4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1⁄4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1⁄4 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 

 

Εκτέλεση

Εκτέλεση κρέμας
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και την τοποθετούμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους).
Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας και αρχίσει να αχνίζει, αδειάζουμε το
1/3 περίπου μέσα στο μπολ με το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε καλά και χύνουμε το μείγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά
.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με μια μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα κορνέ, κάνουμε μια τρύπα στους λουκουμάδες και τους γεμίζουμε.

Εκτέλεση λουκουμάδων
Ζεσταίνουμε το γάλα και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη μαγιά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφρώδες, (περίπου 5 λεπτά).
Σε ένα μίξερ με γάντζο ζύμης, χτυπάμε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι με το μείγμα της μαγιάς.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι (2 φλιτζάνια συν 2 κουταλιές της σούπας )και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκόλλα από τις πλευρές του μπολ. Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μεγάλο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα.
Γυρίζουμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε πάχος 4 εκατοστών.
Κόβουμε τους λουκουμάδες με ένα κουπάτ.
Βάζουμε τους λουκουμάδες σε αλευρωμένη επιφάνεια έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ τους, τους σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για περίπου 45 λεπτά.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει και προσθέτουμε προσεκτικά τους λουκουμάδες.
Όταν πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τους βγάζουμε σε απορροφητική επιφάνεια.

Εκτέλεση για το γλάσο
Για το γλάσο, χτυπάμε ελαφρά μαζί 13⁄4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, 1⁄4 φλιτζάνι σκόνη κακάο, 1⁄4 φλιτζάνι γάλα και 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια μέχρι να γίνει λείο. Βουτάμε τις κορυφές των λουκουμάδων στο γλάσο, πασπαλίζουμε με καρύδα και αφήνουμε να στεγνώσει. 

 

Αξιολόγησε τη συνταγή