Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ρολάκια μελιτζάνας με γέμιση φέτα, ανθότυρο & ντιπ μαρμελάδα τομάτα/τσίλι

Εναλλακτική συνταγή για τους λάτρεις του γρήγορου φαγητού!

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες

1/4 ανθότυρο

1/4 φέτα μαλακή

1 χούφτα φρέσκια ρίγανη

1 χούφτα δυόσμο

5 ντομάτες

2 πιπερίτσες τσίλι

300γρ ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση

Για την μαρμελάδα ντομάτας:

Κόβουμε τις ντομάτες στα 4 και ξεσποριάζουμε (δεν βγάζουμε την φλούδα).

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές τσίλι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρουμε μαρμελάδα αλλά να κρατάνε ακόμα τα κομματάκια της ντομάτας.

 

Για την γέμιση:

Ψιλοκόβουμε τη ρίγανη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τη φρέσκια ρίγανη, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι.

 

Προετοιμάζουμε τις μελιτζάνες:

Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες.

Με ένα μαντολίνο (αλλιώς με ένα μαχαίρι) κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες πάχους 3 χιλιοστών περίπου.

Με ένα πινέλο λαδώνουμε καλά τις φέτες τις μελιτζάνας ομοιόμορφα.
 

1ος τρόπος: Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μελιτζάνες έτσι ώστε να μην εφάπτονται. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10’ περίπου στον φούρνο στους 200οC μέχρι να μαλακώσουν.


2ος τρόπος: Τις ψήνουμε σε σχαροτήγανο. Αυτό θα μας δώσει και ωραίες γραμμές ψησταριάς.
 

Τελειώνουμε το πιάτο:

Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας και βάζουμε στην πλατιά της άκρη μια κουταλιά γέμιση τυριών. Τυλίγουμε σε ρολάκι.

 

Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα πάνω ή ξεχωριστά και με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο για χρώμα και άρωμα. 

Αξιολόγησε τη συνταγή