Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ρολάκια μελιτζάνας με γέμιση φέτα, ανθότυρο & ντιπ μαρμελάδα τομάτα/τσίλι

Εναλλακτική συνταγή για τους λάτρεις του γρήγορου φαγητού!

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες
 
1/4 ανθότυρο
 
1/4 φέτα μαλακή
 
1 χούφτα φρέσκια ρίγανη
 
1 χούφτα δυόσμο
 
5 τομάτες
 
2 πιπερίτσες τσίλι
 
300 γρ. ζάχαρη
 
Αλάτι
 
Πιπέρι
 
Λάδι

Εκτέλεση

Για τη μαρμελάδα τομάτας:
Κόβουμε τις τομάτες στα 4 και ξεσποριάζουμε χωρίς να βγάλουμε τη φλούδα.
 
Ψιλοκόβουμε τις πιπερίτσες τσίλι.
 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις τομάτες, τις πιπερίτσες τσίλι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.
 
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να πάρουμε μαρμελάδα αλλά με κομματάκια τομάτας.
 
Για τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε τη ρίγανη.
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τη φρέσκια ρίγανη, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι.
 
Προετοιμάζουμε τις μελιτζάνες
 
Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες.
 
Με ένα μαντολίνο (αλλιώς με ένα μαχαίρι) κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες πάχους 3 χιλιοστών περίπου.
 
Με ένα πινέλο λαδώνουμε καλά τις φέτες ομοιόμορφα.
1ος τρόπος: Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μελιτζάνες έτσι ώστε να μην εφάπτονται. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στο φούρνο στους 200οC μέχρι να μαλακώσουν.
 
2ος τρόπος: Τις ψήνουμε σε σχαροτήγανο. Αυτό θα μας δώσει και ωραίες γραμμές ψησταριάς.
 
Ολοκληρώνουμε το πιάτο:
Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας και βάζουμε στην πλατιά της άκρη μια κουταλιά γέμιση τυριών.
 
Τυλίγουμε σε ρολάκι.
 
Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα πάνω ή ξεχωριστά και με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο για χρώμα και άρωμα.

Αξιολόγησε τη συνταγή