Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Άγιος Βαλεντίνος: Νόστιμες ιδέες για το μενού της βραδιάς!

Ο Φεβρουάριος μοσχοβολά έρωτα μιας και στις 14 Φεβρουαρίου είναι η καθιερωμένη γιορτή των ερωτευμένων!
Για πολλούς αποτελεί μια απλή ημέρα, για άλλους ευκαιρία να γιορτάσουν τον έρωτά τους λίγο περισσότερο. Όπως και να έχει είναι μια όμορφη ευκαιρία να κάνετε με το ταίρι σας ένα διάλλειμα από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και να χαρείτε ο ένας τον άλλον. 

Φυσικά το ρητό «Ο έρωτας περνά από το στομάχι» απαιτεί ρομαντικά ραντεβού για δείπνο και νόστιμες γεύσεις που θα καταπλήξουν το ταίρι σας!

Ακολουθούν νόστιμες ιδέες για το δικό σας ρομαντικό δείπνο εδώ:

 

Ορεκτικά

1.    Σαλάτα Caprese

θα χρειαστείτε:

·        2 μέτριες ντομάτες

·        1 μπαλάκι μοτσαρέλα

·        Ελαιόλαδο

·        Δυόσμο

·        Αλάτι, πιπέρι

·        Μπαλσάμικο

·        Ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες και το ίδιο και τη μοτσαρέλα τοποθετήστε τις εναλλάξ και ενδιάμεσα «στολίστε» το πιάτο με φυλλαράκια βασιλικού. 

Το βαλσάμικο καλό είναι να το φτιάξετε ως σάλτσα. Πώς; Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι λίγη ποσότητα, προσθέστε ζάχαρη και βράστε σε μέτρια φωτιά για λίγο ανακατέψτε απαλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύστε τη σαλάτα σας και είναι έτοιμη!  

 

2.    Spring rolls λαχανικών

Θα χρειαστείτε

·        1 πακέτο φύλλα κρούστας

·        Λάχανο τριμμένο

·        Καρότο τριμμένο

·        2 πιπεριές ψιλοκομμένες (μια κόκκινη μια κίτρινη)

·        2 κ.σ σόγια σως

·        1 κύβος λαχανικών

·        Λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

·        λάδι

·        αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε ελαφρώς το κρεμμυδάκι, προσθέστε σταδιακά το λάχανο, τις πιπεριές και το καρότο. Έπειτα προσθέστε τον κύβο και αφήστε τα να «δέσουν».  Όταν κρυώσουν τα υλικά, περιχύστε τα με τη σόγια σως και αλατοπίπερο. Ανοίξτε τα φύλλα και κόψτε τα σε παχιές λωρίδες, προσθέστε το μείγμα και τυλίξτε τα σε ρολάκια. Όταν τελειώσει η γέμιση, τοποθετήστε τα σε ταψάκι με λαδόκολλα αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να «χρυσαφίσουν».

Συνοδεύστε τα με σάλτσα της επιλογής σας!

 

Κυρίως πιάτο: Ριζότο με μανιτάρια

Θα χρειαστείτε:

·        250 γρ. Ρύζι για ριζότο

·        400 γρ. μανιτάρια φρέσκα

·        1κ. τριμμένη παρμεζάνα

·        1 κύβο λαχανικών

·        1 ποτήρι λευκό κρασί

·        1 κρεμμύδι

·        1 σκόρδο

·        μαϊντανός

·        αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Πλύνετε καλά και ψιλοκόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε τη μισή ποσότητα τους ελαφρώς σε ένα τηγάνι (αντικολλητικό) με το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε τα. Σβήστε τα με το κρασί εφόσον προσθέσετε και αλατοπίπερο. Σε άλλο τηγάνι προσθέστε ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέστε διαδοχικά το ρύζι και το κρασί. Λιώστε τον κύβο σε λίγο νερό και προσθέστε τον σιγά σιγά στο μείγμα του ριζότο, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει.

Τέλος προσθέστε στο ριζότο τα μανιτάρια τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Σερβίρεται το μείγμα ζεστό.

 

Επιδόρπιο: Crème Brule

Θα χρειαστείτε:

·        400 ml. Γάλα 

·        400 ml. Κρέμα γάλακτος 

·        4 κρόκους

·        100 γρ. Ζάχαρη καστανή

·        2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη μισή ποσότητα απ τη ζάχαρη, μέχρι να βράσει το γάλα.

Χτυπήστε σε ένα μπολ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, έπειτα προσθέστε το στο μείγμα με τα άλλα υλικά ανακατεύοντας καλά. Μοιράστε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη το μείγμα (θα ήταν όμορφο να έχετε σε σχήμα καρδιάς) και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.

Προσθέστε νερό στο ταψί μέχρι τη μέση και ψήστε για 45 λεπτά στους 180. Αφήστε να κρυώσουν και έπειτα τοποθετήστε τα στο ψυγείο. Κατά το σερβίρισμα πασπαλίστε καστανή ζάχαρη και αν έχετε φλόγιστρο κάψτε ελαφρώς τη ζάχαρη για να γίνει λαχταριστή κρούστα και να ολοκληρωθεί μοναδικά το γλυκό σας αποτέλεσμα! 

Tip: Αν δεν έχετε φλόγιστρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το grill σε υψηλή θερμοκρασία για λίγο και με προσοχή μην καεί η κρέμα!

Καλή απόλαυση! 

Διαβάστε ακόμα