Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Απογευματινές υπογλυκαιμίες: 3 προτάσεις για να γλυκαθείτε!

Γλυκά που απογειώνουν τη διάθεση και ζεσταίνουν τα κρύα απογεύματα του φθινοπώρου για όλα τα γούστα; Σας έχουμε 3 προτάσεις γεμάτες γλύκα!

 

1. Αυγοφέτες με μερέντα

Υλικά

·         4 φέτες ψωμί

·         2 κουτ. Βούτυρο

·         2 κουτ. Πραλίνα

·         2 αυγά

·         1 φλ. γάλα

·         σταγόνες βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά και το γάλα και τις σταγόνες βανίλιας.

Αλείψτε 2 φέτες με βούτυρο και μερέντα. Σκεπάστε τις με τις άλλες δύο φέτες και κλείστε τις σαν σάντουιτς. Βάλτε τις σε ένα πυρέξ και περιχύστε με το υγρό μείγμα. Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε λίγη μαργαρίνη και ροδίστε τα σάντουιτς για 2-3 λεπτά. Ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε έπειτα με φρούτα ψιλοκομμένα!

 

2.    Creme brule με στέβια 

Υλικά

·         300γρ. γάλα  

·         700γρ.κρέμα γάλακτος       

·         10γρ   Stevia 

·         18γρ. κρόκοι αβγών (Ο κρόκος μεσαίου μεγέθους αβγού ζυγίζει 20γρ.)

·         2 κλωνάρια φρέσκια βανίλια          

Εκτέλεση

Ανακατέψτε με σύρμα τη Stevia και τους κρόκους αβγών.

Βράστε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τις φρέσκες βανίλιες.
Αφού βράσει το μίγμα, σουρώστε στο μπολ που έχουμε το πρώτο μίγμα με τη Stevia και τους κρόκους αβγών. Ανακατέψτε σιγά-σιγά για να μη δημιουργηθεί αφρός και μοιράστε σε πυρίμαχα σκεύη της αρεσκείας μας. Ψήστε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο, στους 90°C και για περίπου 40 λεπτά.  Αφού ψηθεί η Creme Brulee, αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και έπειτα διατηρήστε τη στο ψυγείο!

 

3.    Βούτυρο με μέλι και κακάο

Υλικά

·         250 γρ μέλι θυμαρίσιο

·         100 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο

·         1 κουταλάκι κακάο κοσκινισμένο

·         Ψωμί ή φρυγανιές για το άλειμμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το μέλι στο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για λίγα λεπτά, ώστε να γίνει χλιαρό.

Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε σε βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip: Κάθε φορά λίγο πριν αλείψετε το μείγμα στο ψωμί αφήστε να σταθεί για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

 

3 υπέροχες γλυκιές γεύσεις που θα συνοδεύσουν καταπληκτικά το τσάι ή τον καφέ σας!

 

Καλή απόλαυση! 

Διαβάστε ακόμα