Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Δεν τρώτε αρνί & κοκορέτσι; Υπάρχει νόστιμη λύση!

Η παράδοση απαιτεί αρνάκι σουβλιστό ή κατσικάκι και μοσχοβολιστό κοκορέτσι. Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που δεν προτιμούν τα συγκεκριμένα πασχαλινά εδέσματα και ενώ αγαπούν το κρέας θέλουν κάτι διαφορετικό!

Παρακάτω ξεχωρίσαμε πεντανόστιμες εναλλακτικές λύσεις:

1. Κοντοσούβλι κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι για πολλούς η αγαπημένη επιλογή κρέατος μιας και δεν έχει έντονη μυρωδιά όπως τα παραδοσιακά πασχαλινά. Προτιμήστε το σε κοντοσούβλι.

Θα χρειαστούμε

  • 3 κιλά κοτόπουλο μπούτι
  • 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 200γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60γρ. ηλιέλαιο
  • Πολύχρωμες πιπεριές σε χοντρά κομμάτια
  • Κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
  • αλατοπίπερο
  • πάπρικα γλυκιά
  • ρίγανη

Ας το φτιάξουμε

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα μαρινάρουμε μαζί με όλα τα μυρωδικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Έπειτα, το αφήνουμε να επανέλθει λίγο και κομμάτι-κομμάτι γεμίζουμε τη σούβλα με το κοτόπουλο.
 Ενδιάμεσα βάζουμε πιπεριές πολύχρωμες και κρεμμύδι. Ψήνουμε χαμηλά για μερικά λεπτά.

Tips για το ψήσιμο:

 Αρχικά, ανεβάστε τη σούβλα πιο ψηλά και «σκάψτε» λίγο τα κάρβουνα, ώστε όταν αρχίσουν να τρέχουν τα λίπη να μην πάρουν φωτιά.

Γυρίστε με αργό ρυθμό τη σούβλα, ώστε να ψηθεί καλά το κρέας.

Χοιρινό στη λαδόκολλα

2. Χοιρινό στη λαδόκολλα

Χοιρινό, επίσης αγαπημένη γεύση κρέατος για μικρούς και μεγάλους και όταν συνδυάζεται με λαχανικά και τυριά «απογειώνεται» μοναδικά! Φτιάξτε το στη λαδόκολλα, μια τεχνική που θα βοηθήσει το κρέας να αναδειχθεί.

Θα χρειαστούμε

  • 2 κιλά χοιρινό
  • 5 πολύχρωμες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 300 γρ. γραβιέρα
  • 4 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • Λάδι
  • Κρασί λευκό
  • Μουστάρδα
  • Αλατοπίπερο
  • Ρίγανη

Ας το φτιάξουμε

Κόψτε το κρέας σε κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με τα λαχανικά, το σκόρδο και τη μουστάρδα. Προσθέστε το κρασί και το ελαιόλαδο αλατοπίπερο και ρίγανη. Αφήστε το κρέας στη μαρινάδα για τουλάχιστον ένα  τρίωρο, ώστε να εμποτιστεί το κρέας με τα αρώματα.

Κόψτε τις πατάτες, το τυρί και τις ντομάτες σε φέτες και κύβους ανάλογα με το τι προτιμάτε και αλατοπιπερώστε.

Στρώστε 2-3 φύλλα λαδόκολλας μέσα στο ταψί και τοποθετείτε τις πατάτες και έπειτα όλα τα υλικά και φυσικά τους χυμούς τους κρέατος που έχει μαριναριστεί. Κλείστε τη λαδόκολλα σταυρωτά σαν πουγκί και δέστε τη με σπάγκο. 

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς και ψήστε για περίπου μία ώρα. Βγάζετε από το φούρνο κόβετε το σπάγκο και σερβίρετε όπως είναι στη λαδόκολλα.

Πέρα από τα παραπάνω για όσους αγαπούν τις γεμάτες γεύσεις, νόστιμες εναλλακτικές είναι:

  • Τα αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνο λεμόνι και ρίγανη
  • Χοιρινή τηγανιά με μέλι, μουστάρδα και μπύρα
  • Κότσι χοιρινό στη γάστρα μαριναρισμένο
  • Σπετζοφάι
  • Μεθυσμένη τηγανιά  κοτόπουλο

Μια βόλτα στο κοντινότερό σας My market θα σας καλύψει με τα απαραίτητα!

Καλό Πάσχα! 

 
Διαβάστε ακόμα