Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος Ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Δροσερός πειρασμός… από σπίτι!

Καλοκαιράκι και το παγωτό είναι από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές για να γλυκαθούμε! Όταν όμως είναι από… σπίτι έχει άλλη νοστιμιά γι’ αυτό και εμείς σας δροσίζουμε με 2 σπιτικές  συνταγές για τέλειο παγωτό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Σπιτικό παγωτό

Θα χρειαστείτε

  • 1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 πακέτο μπισκότα της επιλογής σας

Εκτέλεση
Βάζετε στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη φυτική συνταγή. Σπάτε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.

Μετά από μία ώρα βγάζετε τα υλικά από την κατάψυξη και χτυπάτε πρώτα τη φυτική σαντιγί για πέντε με έξι λεπτά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Κατόπιν, προσθέτετε σιγά-σιγά τα γάλατα και τη βανίλια σε σκόνη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύετε με ένα μεγάλο κουτάλι.

Τέλος, βάζετε το μείγμα στο ειδικό μεταλλικό μπολ ή σε ένα τάπερ και το τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6-7 ώρες. Ενδιάμεσα, το βγάζετε 1-2 φορές από την κατάψυξη και το ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι για να γίνει πιο ελαφρύ.


Συνταγή: glykesdimioyrgies.blogspot

 

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα

Θα χρειαστείτε

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
  • 1 κούπα (περίπου 200 gr) σιρόπι σοκολάτας
  • 2 κρέμες γάλακτος των 200 ml, με τουλάχιστον 30% λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ/μπράντι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζετε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Είναι σημαντικό να το έχετε αφήσει στην κατάψυξη για να αφρατέψει κατάλληλα κατά το χτύπημα με το μίξερ.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Βγάζετε το εβαπορέ από το ψυγείο και το ρίχνετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνετε και το σιρόπι μαζί με το κονιάκ και χτυπάτε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα μας θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα.

Ρίχνετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στη λεκάνη και χτυπάτε με το μίξερ για 1-2 λεπτά ακόμα.

Αδειάζετε το μείγμα μας σε ένα μπολ παγωτού και το βάζετε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να το βγάλετε και να το ανακατέψετε/χτυπήσετε καθώς το παγωτό δεν κάνει κρυστάλλους.
 

Συνταγή: Icecream.tuborecipes

Διαβάστε ακόμα