Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τα πιο νόστιμα γλυκά με γάλα

Τώρα που χειμωνιάζει και τα παγωτά δεν αποτελούν και τόσο επιλογή μας, ας δούμε τα πιο νόστιμα γλυκά με γάλα. Εύκολο να τα φτιάξετε είτε για το οικογενειακό τραπέζι ή απλώς για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

Γαλακτομπούρεκο

Λατρεμένο σιροπιαστό και γαλατένιο μαζί. Για ένα κανονικό ταψί, θα χρειαστείτε μια συσκευασία φύλλο κρούστας, 250 γρ. βούτυρο λιωμένο. Για την κρέμα θα χρειαστείτε: 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες, 200 γρ. ζάχαρη, ξύσμα από 1 λεμόνι, 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 4 αυγά. Για το σιρόπι θα χρειαστείτε: 500 γρ, ζάχαρη, 250 μλ. νερό, 1 ξύλο κανέλας, 1 βανίλια, τον φλοιό από ένα πορτοκάλι. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε το ταψί. Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα ένα τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα και αυτά με το βούτυρο. Ετοιμάζουμε την κρέμα, ζεσταίνοντας αρχικά το γάλα και προσθέτοντας τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε διαρκώς, αφενός για να μην κολλήσει το γάλα, αφετέρου για να λιώσει η ζάχαρη. Αμέσως μετά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς, χαμηλώνοντας την ένταση της φωτιάς. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει νωρίτερα.

Απλώνουμε την κρέμα στα φύλλα και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο το γαλακτομπούρεκο, χαράζουμε το γλυκό και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

γαλακτομπουρεκο.jpg

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Πανεύκολη και απίστευτα γευστική. Λατρεμένη των μικρών παιδιών. Για ένα κανονικό ταψί, θα χρειαστείτε 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες, 1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι, 5 αυγά, 2 κουταλιές βούτυρο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 βανίλιες. Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας δυνατά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το βούτυρο και κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πήξει για να προσθέσουμε τα αυγά. Βάζουμε την κρέμα σε ταψί που νωρίτερα έχουμε αλείψει με βούτυρο και πασπαλίσει με αλεύρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρουμε με κανέλα!

γαλατοπιτα-(1).jpg

Ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο είναι comfort food. Θυμίζει γιαγιά και χειμώνες μπροστά στο τζάκι παρότι τρώγεται και παγωμένο. Θα χρειαστείτε 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες, 100 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. ρύζι γλασέ, ξύσμα από 1 λεμόνι και κανέλα για το πασπάλισμα. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν. Όταν πάρει μια βράση ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην μας κολλήσει το γάλα. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει το ρύζι και στη συνέχεια σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.

ρυζογαλο.jpg

 
Διαβάστε ακόμα