Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Φτιάχνουμε γλυκό σταφύλι! Δείτε πως

Γλυκό που μυρίζει μαμά! Νοσταλγικό και υπέροχο. Το σταφύλι τον Αύγουστο είναι στα καλύτερά του και σε αφθονία. Τι καλύτερο από το να το μετατρέψουμε σε γλυκό του κουταλιού! Το τέλειο κέρασμα με τον απογευματινό καφέ και όχι μόνο.

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού

Για 4 κιλά ρόγες από σταφύλι χωρίς κουκούτσι, θα χρειαστείτε 1 κιλό ζάχαρη, 1 ποτήρι του κρασιού νερό, 3 ξύλα κανέλα, 2 ξύλα βανίλια ή βανίλια σε σκόνη, 1 κουταλιά χυμό λεμόνι και μερικά φύλλα φρέσκιας αρμπαρόριζας.

Αφού πλύνετε καλά τις ρόγες του σταφυλιού και τις αφήσετε να στραγγίξουν, τις βάζετε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Βράστε τα σε μεσαία φωτιά και όταν πάρουν χρώμα, προσθέστε την κανέλα, τη βανίλια και την αρμπαρόριζα. Συνεχίστε τον βρασμό μέχρι να «δέσει» το σιρόπι. Κατεβάζοντας από τη φωτιά, προσθέστε και μια κουταλιά χυμό λεμόνι.

Πώς απολαμβάνουμε το γλυκό σταφύλι;

  • Στο πιατάκι συνοδεία ελληνικού καφέ και δροσερού νερού

ellinikos-kafes.jpg

  • Στο πρωινό, αντί μαρμελάδας πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή φρυγανιές
  • Στο γιαούρτι μαζί με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς
  • Με παγωτό βανίλια ή με παγωτό καϊμάκι

frouto-gluko.jpg

  • Μέσα στην πράσινη σαλάτα, με παρμεζάνα και προσούτο

salata.jpg

  • Πάνω σε τσουρέκι πασπαλισμένο με κανέλα

Καλή γλυκιά απόλαυση! 

 
Διαβάστε ακόμα