Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τα κάστανα στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική! Πάρτε ιδέες

Τα κάστανα φέρνουν στη σκέψη μας τη θαλπωρή. Χειμωνιάτικη, θρεπτική και κυρίως νόστιμη τροφή που μπορούμε να αξιοποιήσουμε με πολλούς τρόπους. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να καταναλώσουμε τα κάστανα, είναι ψητά ή βραστά. Τα κάστανα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε περισσότερες δημιουργίες τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική.

Τα κάστανα στη μαγειρική

Τα βρασμένα κάστανα μπορούν να προσθέσουν κάτι παραπάνω στο κοκκινιστό μοσχαράκι. Μπορούν όμως να μεταμορφωθούν σε έναν υπέροχο πουρέ, αν τα αλέσετε και τους προσθέσετε ζωμό λαχανικών ή ακόμη και κρέατος. Ο χειμώνας είναι ό,τι πρέπει για τις σούπες και γι’ αυτό σας προτείνουμε να φτιάξετε μια βελουτέ σούπα από κάστανα. Αποτελεί και ωραία gourmet πρόταση για το γιορτινό σας τραπέζι. Αρχικά, βράστε τα κάστανα μόνα τους και στη συνέχεια αφού τα αποφλοιώσετε, βράστε τα μαζί με πράσα, κρεμμυδάκια, καρότα ή όποιο λαχανικό αγαπάτε στις σούπες. Πολτοποιήστε τα όλα μαζί και προσθέστε ζωμό κρέατος και λίγο μοσχοκάρυδο.

soupa-kastano.jpg

Τα κάστανα στη ζαχαροπλαστική

Με τα κάστανα όμως μπορείτε να φτιάξετε και υπέροχα γλυκά. Τα βρασμένα κάστανα μπορούν να κοπούν σε μικρότερα κομματάκια και να μπουν σε ένα ζουμερό και αφράτο κέικ. Μπορείτε όμως να φτιάξετε και μους από κάστανο. Σε αυτήν την εκδοχή, προτιμήστε κάστανα ψητά, αφού το άρωμα του καπνιστού θα προσθέσει άλλο ενδιαφέρον στη μους. Μην παραλείψετε να κρατήσετε λίγο από τον πουρέ από τα ψημένα κάστανα, για να φτιάξετε πεντανόστιμα τρουφάκια με σοκολάτα κουβερτούρα και μπισκότο!

Η μαρμελάδα κάστανο δεν θα σας χρησιμεύσει μόνο ως άλειμμα σε φρυγανιές. Με τη μαρμελάδα κάστανο θα γεμίσετε το φρεσκοψημένο σας τσουρέκι και τα μπισκότα βουτύρου για να τα μετατρέψετε στα πιο δημιουργικά βουτήματα για τον καφέ σας. Μπορείτε εύκολα να την φτιάξετε μόνοι σας. Θα χρειαστείτε 1 κιλό κάστανα, 500 γρ ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας, 200 ml νερό, 100 ml κονιάκ. Βράζετε τα κάστανα, τα αποφλοιώνετε και τα πολτοποιείτε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τη βανίλια, το κονιάκ και τα πολτοποιημένα κάστανα και τα αφήνετε όλα μαζί να βράσουν για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.

marmelada-kastano.jpg

 
Διαβάστε ακόμα