Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Βαζάκια σκέτη απόλαυση! Πάρτε νόστιμες ιδέες

Τα βαζάκια αποτελούν τη σύγχρονη τάση στη διατροφή. Εκεί μέσα μπορεί να χωρέσει κανείς όλα τα φρέσκα της εποχής με τον πιο ευφάνταστο και γευστικό τρόπο. Από τα βαζάκια που φιλοξενούν τη σαλάτα του γραφείου μέχρι τα βαζάκια της απόλαυσης με τα σπιτικά πατέ, τις μαρμελάδες και τις κομπόστες που φτιάχνουμε, αξιοποιώντας όλα τα φρέσκα λαχανικά της εποχής. Τα βαζάκια που σας προτείνουμε, μπορούν να απογειώσουν τα κρύα πιάτα ή να αποτελέσουν από μόνα τους ένα κρύο και χορταστικό πιάτο.

Η σαλάτα στο βαζάκι

vazakia-No2.jpg

Η τελευταία διατροφική μόδα θέλει τη σαλάτα στο βαζάκι. Ελαφρύ, χορταστικό και γεμάτο βιταμίνες γεύμα για το γραφείο. Μπορείτε να «χωρέσετε» έναν συνδυασμό από όλα τα φρέσκα λαχανικά της εποχής. Ντομάτα σε μικρά κομματάκια, αγγουράκι, κινόα, λίγη κάπαρη, φύλλα από πράσινη σαλάτα και καρότο περασμένο από τον τρίφτη. Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ξίδι βαλσαμικό.

Πατέ ελιάς

pate-elias_vazakia.jpg

Το σπιτικό πατέ ελιάς είναι must υλικό της κουζίνας. Θα σας είναι χρήσιμο στα κρύα πιάτα που περιλαμβάνουν μπρουσκέτες, κάποια τυριά ενώ μπορείτε να το απολαύσετε και σκέτο με κάποια κριτσίνια ή κράκερς. Η παρασκευή του εξαιρετικά απλή. Θα χρειαστείτε 250 γρ. μαύρες ελιές. Αφαιρέστε τα κουκούτσια και ψήστε τις ελιές στον φούρνο στους 240 για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια πολτοποιήστε τις ελιές στο μπλέντερ και προσθέστε μια κουταλιά ξίδι, λίγο πιπέρι και μια κουταλιά ελαιόλαδο.

 vazakia-No3.jpg

Πατέ πιπεριάς Φλωρίνης

Το πατέ πιπεριάς Φλωρίνης μπορείτε να το απολαύσετε είτε μόνο του ως spread είτε μέσα στα φαγητά σας. Ψήστε στους 220 βαθμούς τις πιπεριές και στη συνέχεια αφαιρέστε τη φλούδα τους. Αλέστε τις πιπεριές στο μπλέντερ και στη συνέχεια βάλτε τον πολτό τους να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν εξαφανιστούν όλα τα υγρά από τον πολτό σας, προσθέστε αλάτι, μπούκοβο και ελαιόλαδο.

Μαρμελάδα ντομάτας

Η μαρμελάδα ντομάτας δεν έχει καμία σχέση με τον πελτέ. Είναι πιο πυκνή, η γεύση της είναι άλλη και η χρήση της επίσης. Θα χρειαστείτε 500 γρ ώριμες ντομάτες, 2 μικρές πιπερίτσες chili ψιλοκομμένες, 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο, 150 γρ. ζάχαρη, μερικές σταγόνες ξύδι βαλσαμικό. Πολτοποιήστε τις ντομάτες και αφήστε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν. Όταν θα πλησιάζουν στο τέλος του βρασμού, προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το ξίδι και αφήστε να ολοκληρώσουν μαζί τον βρασμό. Στο τέλος και αφού κρυώσει η μαρμελάδα, θα προσθέσετε λίγες σταγόνες ξίδι. 

 
Διαβάστε ακόμα