Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τσικνοπέμπτη: 5 μυστικά για να εντυπωσιάσετε την παρέα!

Η Τσικνοπέμπτη είναι συνώνυμο της γεύσης, του κεφιού, του γλεντιού και της παρείστικης διάθεσης! Φυσικά οι νοστιμιές έχουν την τιμητική τους  με πρωταγωνιστή το κρέας.

Πριν πάρει φωτιά η ψησταριά δείτε 5 tips που θα σας αναδείξουν τον ψήστη της βραδιάς!

1.   Αρχικά δώστε βάση στην επιλογή της πρώτης ύλης, διαλέξτε τα κρεατικά σας προσεκτικά. Θυμηθείτε το φρέσκο κρέας έχει χρώμα κόκκινο, λαμπερό και σφιχτό! Μια ματιά στο φυλλάδιο προσφορών μας θα σας βοηθήσει πολύ για να βρείτε φρέσκα κρέατα σε τιμές που σας συμφέρουν.

2.   Φροντίστε για την ποικιλία των κρεατικών, ώστε να καλύψετε όλα τα γούστα της παρέας. Μην αμελήσετε και τους μικρούς φίλους της παρέας! Σνίτσελ, μπέργκερ, πατατούλες τηγανιτές, νόστιμες σως είναι στις must επιλογές.

3.   Δώστε βάση στην προετοιμασία είναι η μισή επιτυχία σας!

· Αρχικά αφήστε τα κρεατικά σας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ψηθούν εύκολα και αποτελεσματικά.

· Μαρινάδα: Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο είναι το μαρινάρισμα των κρεάτων, που θα τα βοηθήσει να μαλακώσουν και να γίνουν γευστικά και ζουμερά στο ψήσιμο. Χρειάζεστε: Λάδι, λεμόνι, πορτοκάλι, μουστάρδα, μπαχαρικά.

4.   Βασικό tip μην προσθέσετε αλάτι & λεμόνι κατά το ψήσιμο, αλλά μετά διαφορετικά τα κρεατικά σας θα «σφίξουν» και θα χάσουν τη ζουμερή υφή τους.

5.   Προσοχή στο ψήσιμο και στις διαβαθμίσεις. Ανάλογα με τα γούστα της παρέας για το μοσχαρίσιο κρέας και καλοψημένο το χοιρινό και το κοτόπουλο!

Tip: Συμπληρώστε το τραπέζι σας με νόστιμες και δροσερές σαλάτες για να «ισοφαρίσετε» την κρεατοφαγία. Επίσης, μην ξεχάσετε το κρασάκι που επιβάλλεται για το γλέντι της βραδιάς!

 

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση! 

Διαβάστε ακόμα