Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Σούπες λαχανικών: απόλαυση με λίγες θερμίδες

Οι σούπες λαχανικών είναι θρεπτικές, χορταστικές και με λίγες θερμίδες. Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε με όλα τα φρέσκα της εποχής, είναι απεριόριστοι και εγγυώνται απόλαυση για όλη την οικογένεια. Η κολοκύθα, η γλυκοπατάτα, τα πράσα πρωταγωνιστούν αυτήν την εποχή στις πιο λαχταριστές σούπες λαχανικών.

Σούπα με πράσο και μανιτάρια

Μπορείτε να την αποκαλείτε και πρασομανιταρόσουπα. Η γεύση της είναι φανταστική και συγκεντρώνει μέσα σε ένα πιάτο, πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Οι θερμίδες της ελάχιστες.  Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, 2 πράσα, 2 φρέσκα κρεμμύδια, ζωμό από κοτόπουλο, μισή κουταλιά κίτρινο κάρυ, λίγη πάπρικα γλυκιά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια τα πράσα. Όταν μαλακώσουν προσθέστε τα μανιτάρια, λεπτοκομμένα και αυτά. Σβήστε με τον ζωμό από κοτόπουλο, προσθέστε τα μπαχαρικά και αφήστε την να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ενωθούν οι γεύσεις.

μανιταροσουπα.jpg

Σούπα με γλυκοπατάτα και τζίντζερ

Η σούπα γλυκοπατάτας με τζίντζερ είναι η τέλεια χειμωνιάτικη σούπα. Ζεσταίνει και περιποιείται τον οργανισμό με όλα τα θρεπτικά συστατικά της. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 4 άτομα είναι: 2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους, 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο, 2 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο, 2 φλιτζάνια νερό, φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βράστε όλα τα υλικά μαζί και όταν μαλακώσουν αρκετά, αποσύρετε από τη φωτιά και αλέστε με το ραβδομπλέντερ.

Θρεπτική κολοκυθόσουπα

κολοκυθοσουπα.jpg
Την κολοκυθόσουπα την λατρεύουν τα μωρά αλλά απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Η παρασκευή της είναι εξαιρετικά απλή. Για 4 άτομα, θα χρειαστείτε τη σάρκα από το ¼ μιας μεγάλης κολοκύθας ή τη μισή από μια μικρούλα. Ακόμη, θα χρειαστείτε 4 καρότα, 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, 4 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο, τζίντζερ, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αρχικά κόψτε σε μικρά κομμάτια όλα τα λαχανικά. Στη συνέχεια τσιγαρίστε στο ελαιόλαδο και σβήστε με τον ζωμό. Αφήστε τα να βράσουν αρκετά και αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλο νερό. Όταν μαλακώσουν, αποσύρετε από την εστία της κουζίνας και αλέστε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει η σούπα σας μια βελούδινη υφή.

Για να αξιοποιήσετε την κολοκύθα δείτε εδώ άλλες 3 συνταγές που θα λατρέψετε.

 
Διαβάστε ακόμα