Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Διακοπές & διαμονή! Γνωρίζετε τα δικαιώματα & τις υποχρεώσεις σας;

Οι συζητήσεις κατέληξαν σε συμφωνία και η παρέα των διακοπών είναι έτοιμη για την αναζήτηση ξενοδοχείου, δωματίου, καταλύματος.

Μετά την έρευνά σας και την επιτυχή κράτησή σας είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις που έχετε ως καταναλωτές κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Δείτε τα εδώ:

Ο ξενοδόχος και το ξενοδοχείο πρέπει να διαθέτουν:

 

  • Όλες τις διαφημιζόμενες και συμφωνηθείσες παροχές (κλιματισμό, πισίνα, γυμναστήριο, internet κλπ).
  • Να επιβεβαιώνουν γραπτά εντός τριών (3) ημερών την αποδοχή ή όχι της κράτησης.
  • Να έχουν αναρτημένο τιμοκατάλογο σε κάθε δωμάτιο.

Εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα ο ξενοδόχος οφείλει:

  • Να εξασφαλίσει τη διαμονή σας σε άλλο ξενοδοχείο ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, καταβάλλοντας τα έξοδα μεταφοράς σας αυτό το ξενοδοχείο και την όποια διαφορά υπάρχει στην τιμή.

Κρατήσεις-Προκαταβολή-Ακύρωση

Όταν κάνετε μια κράτηση, το ξενοδοχείο δικαιούται να σας ζητήσει προκαταβολή έως το 25% του συνολικού κόστους της διαμονής σας. Το ποσό αυτό, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το κόστος διαμονής για μια ημέρα.

Εάν θέλετε να ακυρώσετε την κράτησή σας:

  • Σας επιστρέφεται το 100% των χρημάτων, εάν κάνετε την ακύρωση τουλάχιστον 21 ημέρες πριν από τη διαμονή σας
  • Εάν δεν κάνετε την ακύρωσή σας μέχρι 21 ημέρες πριν από τη διαμονή σας, οφείλετε να καταβάλετε μέχρι το 50% του συνολικού κόστους της κράτησή σας, ανάλογα με την πολιτική του ξενοδοχείου.

Σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε λιγότερες ημέρες από τις ημέρες της αρχικής σας κράτησης, θα πρέπει να έχετε ενημερώσει τον ξενοδόχο τουλάχιστον 21 ημέρες πριν και δεν θα έχετε καμία επιβάρυνση.

Εάν δεν ενημερώσετε έγκαιρα (21 ημέρες πριν), ο ξενοδόχος δικαιούται να σας ζητήσει αποζημίωση έως το 50% της συμφωνίας.

Info By: https://goo.gl/iePq2N

 

 
Διαβάστε ακόμα