Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Κατοικίδιο & καλοκαίρι! Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Όλοι μας αγαπάμε το καλοκαιράκι, με τις βόλτες στην παραλία, τις δροσερές βουτιές, τους ηλιόλουστους περιπάτους. Τι γίνεται όμως με τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους;

Παρακάτω ακολουθούν πολύ χρήσιμες συμβουλές για να χαρούν και εκείνοι το καλοκαιράκι με ασφάλεια!

Δροσιά & Σκιά

Φροντίστε να υπάρχει πάντοτε κατά τη διάρκεια της ημέρας φρέσκο, καθαρό νεράκι, ώστε να ξεδιψούν. Σε μέρες καύσωνα μην αμελείτε να τους δροσίζετε! Ωστόσο, μην ρίχνετε κρύο νερό επάνω τους διότι υπάρχει κίνδυνος ψύξης, αντί αυτού μπορείτε να καλύψετε το σώμα τους με δροσερές κομπρέσες. Για τα κατοικίδια που μένουν εκτός σπιτιού πχ στο μπαλκόνι ή στον κήπο, φροντίστε ώστε το μέρος να έχει σκιά και όσο το δυνατόν περισσότερη δροσιά.

Αυτοκίνητο

Πολλοί πιστεύουν πώς το να έχουν το κατοικίδιό τους στο αυτοκίνητο με ανοιχτό παράθυρο τα βοηθά και τα ευχαριστεί. Λάθος! Το αυτοκίνητο είναι από τα πλέον επικίνδυνα μέρη που το καλοκαίρι θέλουν προσοχή και συνεχή επίβλεψη, διότι μπορεί να προκληθεί μέχρι και θερμοπληξία.

Ασφαλείς βόλτες
Αποφύγετε τις βόλτες στις πολύ ζεστές ώρες, προτιμήστε το πρωί και το βράδυ. Τα πατουσάκια τους είναι πολύ ευαίσθητα και εκείνες τις ώρες το περπάτημα θα τα δυσαρεστήσει αντί να τα ευχαριστήσει. Στις πολύ ζεστές μέρες κρατήστε τα ζωάκια σας καλύτερα στο σπίτι παρά έξω ή στην παραλία.

Αντιηλιακό

Κι όμως και οι τετράποδοι φίλοι μας θέλουν το αντιηλιακό τους!  Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό και πράξτε ανάλογα, ώστε να προστατεύσετε το τρίχωμα και το δέρμα τους.

Μπάνιο στη θάλασσα
Ναι! Φυσικά και επιτρέπεται αρκεί το ζωάκι σας πχ ο σκύλος σας να είναι υπό την επίβλεψή σας και δεμένος με το λουρί του.

Μπάνιο στην πισίνα

Μια πισίνα περιέχει αραιά επίπεδα χλωρίου έτσι είναι δύσκολο να δηλητηριαστεί το ζωάκι σας, ωστόσο δεν ενδείκνυται το μπάνιο για ώρα μιας και μπορεί να προκληθεί ευαισθησία στο δέρμα τους, στα μάτια του ή στα αυτιά τους. Πάντα υπό την επίβλεψή σας!

Αν παρατηρήσετε συμπτώματα όπως βαρύ λαχάνιασμα, αστάθεια, μειωμένη όρεξη, ατονία τότε καλό θα είναι να ζητήσετε τη βοήθεια του κτηνιάτρου σας.

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και χαρείτε μαζί τους το καλοκαιράκι ξέγνοιαστα! 

Διαβάστε ακόμα