Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Egg in a hole: αβγά μέσα σε ψωμί, με μπέικον και σάλτσα hollandaise

Πρωινό που θα ξετρελάνει με μπέικον και αυγά μάτια στις "φωλίτσες" του ψωμιού!

Υλικά

2 φέτες ψωμί του τόστ
2 αβγά
4 φέτες μπέικον
2 κ.γ. βούτυρο για το τηγάνι
1 ματσάκι σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
Aλάτι
Πιπέρι
 
Για την σάλτσα Hollandaise:
2 αβγά (θα χρειαστούμε τους κρόκους)
100 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. λεμόνι

Εκτέλεση

Για την σάλτσα Hollandaise:
Σπάμε 2 αβγά και κρατάμε τους κρόκους.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Σε μπεν-μαρι ανακτατεύουμε με σύρμα τους κρόκους με τη μουστάρδα, το λεμόνι και αλάτι. 
Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να το πάρει όλο. 
 
Για τα αβγά:
Παίρνουμε 2 φέτες ψωμί του τοστ.
Με ένα ποτήρι ή ένα μπολάκι κόβουμε μια τρύπα στο κέντρο κάθε φέτας.
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ή μια πλάκα ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο.
Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού. Μόλις πάρουν χρώμα γυρνάμε από την άλλη.
Ρίχνουμε στο κέντρο από ένα αβγό προσεκτικά.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το αβγό. 
Ψήνουμε στο τηγάνι το μπέικον.
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο.
Σερβίρουμε τις φέτες με μπέικον, σάλτσα Hollandaise, σχοινόπρασο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αξιολόγησε τη συνταγή