Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ρολάκια κρέπας με μπανάνα, φυστικοβούτυρο και μέλι

Ρολάκι κρέπας με φυστικοβούτυρο, μπανάνα & μέλι, για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

8 κρέπες
Για τις κρέπες:
125 γρ. αλεύρι
300 ml γάλα
2 αβγά
1 κ.σ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
Λίγο βούτυρο (για το τηγάνισμα) 
 
Για την γέμιση:
4 μπανάνες
150 γρ. φυστικοβούτυρο
200 γρ. μέλι
 
Για το σερβίρισμα: 
100 ml σιρόπι σοκολάτας 
Άχνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα για 30’ να ξεκουραστεί.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Με λίγο χαρτί κουζίνας, βουτυρώνουμε ελαφρά το τηγάνι.
Με μία κουτάλα ή μια κούπα ρίχνουμε μια ποσότητα από τον χυλό στο κέντρο του τηγανιού.
Περιστρέφοντας το τηγάνι απλώνουμε τον χυλό να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού.
Θέλουμε να πάρουμε μια λεπτή κρέπα οπότε υπολογίζουμε ανάλογα την ποσότητα του χυλού που ρίχνουμε.
Όταν η πάνω πλευρά έχει αρχίσει να μην είναι υγρή, ανασηκώνουμε λίγο την κρέπα.
Αν η κάτω πλευρά έχει ψηθεί, γυρνάμε την κρέπα και ψήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
Αποσύρουμε τότε από το τηγάνι και στιβάζουμε τις κρέπες μας σε ένα πιάτο.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες.
Σ' ένα άλλο πιάτο, αλείφουμε μία μία τις κρέπες με φυστικοβούτυρο, απλώνουμε μερικες φέτες μπανάνας και περιχύνουμε με μέλι.
Έπειτα τυλίγουμε την κρέπα σε ρολό.
Μπορούμε να πακετάρουμε τις κρέπες σαν σνακ ή να τις σερβίρουμε  με σιρόπι σοκολάτας και λίγη άχνη ζάχαρη.

Αξιολόγησε τη συνταγή