Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Φιλετάκια με σάλτσα κόκκινων φρούτων και πουρέ κάστανο

Φιλετάκια με σάλτσα κόκκινων κόκκινων φρούτων που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Υλικά

Αλάτι 
Πιπέρι 
500 γρ. φιλετάκια 
200 γρ. κόκκινα φρούτα ανάμικτα (φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλλα) 
1 ποτηράκι γλυκό κρασί 
1 ζωμό βοδινού 
1/2 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
 
Για τον πουρέ κάστανο:
200 γρ. πατάτες 
400 γρ. κάστανα (συσκευασμένα προμαγειρεμένα) 
1 μικρό κρεμμύδι
50 γρ. βούτυρο
60 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
Ξύσμα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε με λίγο βούτυρο τα φιλετάκια και από τις δυο πλευρές σε δυνατή φωτιά, σε ένα τηγάνι.
Βγάζουμε τα φιλετάκια σε ένα πιάτο.
Σε ένα καινούργιο τηγάνι ‘’σβήνουμε’’ με ένα αλκοολούχο ποτό ή γλυκό κρασί, τοποθετούμε τα κόκκινα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλλα), τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από πορτοκάλι και τον ζωμό.
Όταν βράσει και δέσει η σάλτσα, είναι έτοιμη.
 
Για τον πουρέ κάστανο:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις παράτες, τα κάστανα και το κρεμμύδι, και προσθέτουμε  αλάτι, πιπέρι και  μοσχοκάρυδο.
Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί αφού προσθέσουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. 
 
Σερβίρουμε τον πουρέ με τα φιλετάκια και τη σάλτσα.

Αξιολόγησε τη συνταγή