Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Επιστροφή στις Δράσεις

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Για εμάς Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σημαίνει δέσμευση και υπευθυνότητα σε θέματα όπως είναι η ποιότητα των προϊόντων και οι τιμές, η διαφανής συνεργασία με προμηθευτές και η επιλογή τους βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, η βιώσιμη ανάπτυξη με άμεσα οφέλη προς τα ενδιαφερόμενα μέρη (πχ πελάτες, προμηθευτές, τοπική κοινωνία), η ενεργειακή διαχείριση των καταστημάτων μας σύμφωνα με τις αρχές Βιώσιμης Ανάπτυξης,  η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η στήριξη ευπαθών, κοινωνικών ομάδων, ενώ παράλληλα βασική μας προτεραιότητα είναι να στεκόμαστε πάντα κοντά στους εργαζόμενους και να αφουγκραζόμαστε κάθε στιγμή τις ανάγκες τους για διαρκή εκπαίδευση, ανάπτυξη και εργασία, σε καθεστώς ασφάλειας.

Μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια με την ονομασία «Πράξεις Ευθύνης», συστηματοποιούμε και ενοποιούμε όλες τις καλές πρακτικές μας σε 5 τομείς δραστηριότητας:

Πράξεις Ευθύνης για το κοινωνικό σύνολο

Η κοινωνική ευθύνη αποτελεί μέρος της ταυτότητάς μας

Οι τοπικές κοινωνίες και τα όποια προβλήματα ή θέματα προκύπτουν από αυτές αποτελούν μέλημά μας αφού κάθε κατάστημα λειτουργεί στον μικρόκοσμο κάθε γειτονιάς ή περιοχής που βρίσκεται. Ζητήματα, όπως η σίτιση, οι ευπαθείς ομάδες, η καθαριότητα, οι τοπικές ανάγκες των δήμων, ο εθελοντισμός αποτελούν βασικό σημείο αναφοράς των προσπαθειών μας.

Πράξεις Ευθύνης για το περιβάλλον

Με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη

Η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποφυγή ρύπανσης είναι οι άμεσοι αλλά και μακροπρόθεσμοι στόχοι μας! Η προστασία του περιβάλλοντος είναι για τη METRO ένα καίριο μέλημα και το πλάνο δράσεων αειφορίας μας είναι αποτέλεσμα μελέτης και προσεκτικού σχεδιασμού. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε το πρώτο μας "πράσινο" βιοκλιματικό κατάστημα στο Κιάτο, ενώ παράλληλα εστιάζουμε στην εφαρμογή "πράσινων" τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας στα υπάρχοντα αλλά και στα νέα μας καταστήματα.

Πράξεις Ευθύνης για τους εργαζόμενους

Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας

Παρέχουμε σε όλους τους εργαζομένους ένα ασφαλές και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης, εκπαίδευση και επιβράβευση, διασφαλίζοντας την επιτυχία της εταιρείας συνολικά και μακροπρόθεσμα. Παράλληλα δεν λείπει και το γνήσιο ανθρωπιστικό ενδιαφέρον με πρωτοβουλίες όπως είναι η τράπεζα αίματος, η απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ.

Πράξεις Ευθύνης για τους πελάτες

Με οδηγό τη γνώμη σας

Για εμάς «πράττω με ευθύνη»  σε σχέση με τους πελάτες, σημαίνει ποιότητα και ασφάλεια, αυστηρούς έλεγχους σε όλα τα είδη που εμπορευόμαστε με ιδιαίτερη έμφαση στα φρέσκα, επέκταση προϊοντικών κατηγοριών ικανοποιώντας τις ανάγκες των καταναλωτών, συνεχή αναβάθμιση των προϊόντων, ανάπτυξη και ανανέωση των ειδών ιδιωτικής ετικέτας, τιμολόγηση προϊόντων με σεβασμό και όφελος στον πελάτη ως προς την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων μας, με μοναδικό μας στόχο την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας.

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης πελατών +πράττω

Στα My market, λειτουργούμε ως αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης κοινωνίας μας, αλλά και των επιμέρους τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Έχοντας απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μας, ως ελληνική εταιρεία, αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους συνεργάτες μας και τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Δρούμε ενεργητικά και με ευαισθησία, συμβάλλοντας στη δημιουργία μίας αξιοπρεπούς διαβίωσης για ευπαθείς ομάδες γύρω μας.

Μέσα από το πρόγραμμα «+πράττω» από το 2008, προσφέρουμε σταθερά και με συνέπεια τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες, Ιδρύματα και επιλεγμένους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς που στηρίζουν ουσιαστικά το παιδί και την οικογένεια.

Παράλληλα, στηρίζουμε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη όπως θύματα φυσικών καταστροφών στη χώρα μας.

Από το 2021, το πρόγραμμα δωρεών στηρίζεται από τα έσοδα του περιοδικού ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ, το οποίο διατίθεται στα ταμεία των My market, στη συμβολική τιμή των 0,40€.

Μέχρι σήμερα, με το πρόγραμμα +πράττω έχουμε πετύχει να προσφέρουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Το 2022, έχουμε στηρίξει 110 φορείς με 160 δωρεές.

Τα My market συνεχίζουν την προσπάθεια αυτή, για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Επιστροφή στις Δράσεις