Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Επιστροφή στις Δράσεις

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Για εμάς Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σημαίνει δέσμευση και υπευθυνότητα σε θέματα όπως είναι η ποιότητα των προϊόντων και οι τιμές, η διαφανής συνεργασία με προμηθευτές και η επιλογή τους βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, η βιώσιμη ανάπτυξη με άμεσα οφέλη προς τα ενδιαφερόμενα μέρη (πχ πελάτες, προμηθευτές, τοπική κοινωνία), η ενεργειακή διαχείριση των καταστημάτων μας σύμφωνα με τις αρχές Βιώσιμης Ανάπτυξης,  η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η στήριξη ευπαθών, κοινωνικών ομάδων, ενώ παράλληλα βασική μας προτεραιότητα είναι να στεκόμαστε πάντα κοντά στους εργαζόμενους και να αφουγκραζόμαστε κάθε στιγμή τις ανάγκες τους για διαρκή εκπαίδευση, ανάπτυξη και εργασία, σε καθεστώς ασφάλειας.

Μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια με την ονομασία «Πράξεις Ευθύνης», συστηματοποιούμε και ενοποιούμε όλες τις καλές πρακτικές μας σε 5 τομείς δραστηριότητας:

Πράξεις Ευθύνης για το κοινωνικό σύνολο

Η κοινωνική ευθύνη αποτελεί μέρος της ταυτότητάς μας

Οι τοπικές κοινωνίες και τα όποια προβλήματα ή θέματα προκύπτουν από αυτές αποτελούν μέλημά μας αφού κάθε κατάστημα λειτουργεί στον μικρόκοσμο κάθε γειτονιάς ή περιοχής που βρίσκεται. Ζητήματα, όπως η σίτιση, οι ευπαθείς ομάδες, η καθαριότητα, οι τοπικές ανάγκες των δήμων, ο εθελοντισμός αποτελούν βασικό σημείο αναφοράς των προσπαθειών μας.

Πράξεις Ευθύνης για το περιβάλλον

Με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη

Η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποφυγή ρύπανσης είναι οι άμεσοι αλλά και μακροπρόθεσμοι στόχοι μας! Η προστασία του περιβάλλοντος είναι για τη METRO ένα καίριο μέλημα και το πλάνο δράσεων αειφορίας μας είναι αποτέλεσμα μελέτης και προσεκτικού σχεδιασμού. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε το πρώτο μας "πράσινο" βιοκλιματικό κατάστημα στο Κιάτο, ενώ παράλληλα εστιάζουμε στην εφαρμογή "πράσινων" τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας στα υπάρχοντα αλλά και στα νέα μας καταστήματα.

Πράξεις Ευθύνης για τους εργαζόμενους

Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας

Παρέχουμε σε όλους τους εργαζομένους ένα ασφαλές και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης, εκπαίδευση και επιβράβευση, διασφαλίζοντας την επιτυχία της εταιρείας συνολικά και μακροπρόθεσμα. Παράλληλα δεν λείπει και το γνήσιο ανθρωπιστικό ενδιαφέρον με πρωτοβουλίες όπως είναι η τράπεζα αίματος, η απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ.

Πράξεις Ευθύνης για τους πελάτες

Με οδηγό τη γνώμη σας

Για εμάς «πράττω με ευθύνη»  σε σχέση με τους πελάτες, σημαίνει ποιότητα και ασφάλεια, αυστηρούς έλεγχους σε όλα τα είδη που εμπορευόμαστε με ιδιαίτερη έμφαση στα φρέσκα, επέκταση προϊοντικών κατηγοριών ικανοποιώντας τις ανάγκες των καταναλωτών, συνεχή αναβάθμιση των προϊόντων, ανάπτυξη και ανανέωση των ειδών ιδιωτικής ετικέτας, τιμολόγηση προϊόντων με σεβασμό και όφελος στον πελάτη ως προς την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων μας, με μοναδικό μας στόχο την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας.

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης πελατών +πράττω

Το +πράττω πρόκειται για ένα ενιαίο πρόγραμμα οικολογικών ενεργειών, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και να παροτρύνει όλους τους πελάτες μας να συμμετάσχουν με καθημερινές πράξεις ευθύνης στην προσπάθεια για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία  

Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος +πράττω έγκειται στο ότι οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν οι ίδιοι μία σειρά ενεργειών, μέσω των σημείων ανακύκλωσης στα καταστήματα My market.

Οι οικολογικές αυτές ενέργειες είναι:

 • Ανακύκλωση Μπαταριών
 • Ανακύκλωση Ηλεκτρικών  Μικροσυσκευών
 • Ανακύκλωση Λαμπτήρων
 • Ανακύκλωση Μαγειρικού λαδιού
 • Χρήση επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας πελάτη άρα και μείωση χρήσης πλαστικής σακούλας

Μέχρι σήμερα καταφέραμε:

 • Να έχουμε προσφέρει τροφή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας
 • Να έχουμε εκπαιδεύσει χιλιάδες μαθητές σε σχολεία της Αθήνας
 • Να έχουμε στηρίξει τον πολιτισμό και την τέχνη
 • Να έχουμε ανακυκλώσει τόνους υλικών και συσκευών
 • Να παρέχουμε δωρεάν αίμα σε όλους τους εργαζομένους της METRO αλλά και τους συγγενείς αυτών, όταν προκύψει ανάγκη
 • Να προσφέρουμε ασφάλεια και διαρκή ικανοποίηση στους εργαζομένους μας, μέσα από την εκπαίδευσή τους, την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τις ποικίλες ενέργειες επιβράβευσης τους
 • Να έχουμε αναπτύξει πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας μέσα από δράσεις και αξίες υπευθυνότητας, ηθικής και σεβασμού για το περιβάλλον, για τον διπλανό μας, για τον τοπικό ή και τον ευρύτερο κοινωνικό μας περίγυρο.

Δράσεις Εθελοντισμού

Ο εθελοντισμός για εμάς στα My market αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας μας.
Όλοι μαζί, διοργανώνουμε ομαδικές δράσεις με σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Επιστροφή στις Δράσεις