Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
αμερικανική-γεωργική-σχολή-θεσσαλονίκης

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ.

Το νέο κτήριο, του Λυκείου της Αμερικανικής
Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης
θα φέρει το όνομα του ιδρυτή της METRO
(My market, METRO Cash & Carry)
Παντελή Παντελιάδη και είναι δωρεά
της οικογένειας Παντελιάδη προς το
σχολείο που φοίτησε ο ίδιος.

||

Ο Παντελής Παντελιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Όντας παιδί μιας πολύτεκνης και φτωχής οικογένειας, έγινε δεκτός το 1948 στο Γυμνάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης που τότε λειτουργούσε ως ένα Σχολείο με βασική αποστολή την παροχή εκπαίδευσης σε παιδιά απόρων οικογενειών της Ελληνικής επαρχίας.

Σήμερα κατέχει τη θέση του Επίτιμου Έφορου (Honorary Trustee), στο Συμβούλιο της Διοίκησης της Σχολής. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε (και συνεχίζει να είναι) χορηγός πολλαπλών Υποτροφιών για παιδιά άπορων οικογενειών της Μακεδονίας και της Ηπείρου για σπουδές στη Σχολή.

Όταν έφτασε η στιγμή να συζητείται η ανάγκη ανέγερσης νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, η οικογένεια Παντελιάδη αποφάσισε να γίνει Δωρητής για το πολύ σημαντικό αυτό έργο, προϋπολογισμού €1.200.000.

παντελής-παντελιάδηs
γεωργική-σχολή
γεωργική-σχολή
παντελής-παντελιάδης γεωργική-σχολή γεωργική-σχολή

Με μεγάλη χαρά, τιμή κι ενθουσιασμό, στεκόμαστε δίπλα στη νέα γενιά και μοιραζόμαστε το κοινό μας όραμα, τιμώντας -παράλληλα- τη ζωντανή ιστορία και τις αξίες μας.

Το «Λύκειο Παντελής Παντελιάδης» θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο του 2022. Πρόκειται εγκαταστάσεις σχεδιασμένες με σημείο αναφοράς τα πιο σύγχρονα πρότυπα κατασκευής, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες του εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ιδρύθηκε το 1904 και σήμερα προσφέρει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από την προσχολική ηλικία ως τις μεταπτυχιακές σπουδές, με προσήλωση στη δυναμική συνύπαρξη θεωρίας και πράξης.