Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

3 tips για να μείνουν τα Χριστούγεννα σπίτι σας!

Τα Χριστούγεννα τελείωσαν και παραδοσιακά μετά τη γιορτή των Θεοφανίων και οι τελευταίοι αποχωρίζονται τη γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού. Πώς όμως θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε τη γιορτινή διάθεση, χωρίς να κρατήσουμε τα στολίδια των Χριστουγέννων και να φανεί ότι δεν είμαστε συντονισμένοι με το ημερολόγιο;

 

Δείτε 3 χρήσιμες τακτικές:

1.    Focus σε αυτό που σας αρέσει

Εστιάστε σε αυτό που σας αρέσει περισσότερο από τη γιορτινή διακόσμηση και προσαρμόστε το στα νέα εποχιακά δεδομένα. Για παράδειγμα τα λαμπιόνια είναι από τα αγαπημένα στοιχεία της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, μιας και κάνουν το χώρο να γεμίζει χρώμα, φως και «ζεστασιά». Τι κι αν το δέντρο «ανέβηκε» στο πατάρι μαζί με τις μπάλες και το αστέρι, κρατήστε μια σειρά από τα φωτάκια και διακοσμήστε μια γωνιά του σπιτιού, έτσι όλα τα παραπάνω θετικά χαρακτηριστικά θα παραμείνουν σπίτι σας. Μια ιδέα είναι να τα τοποθετήσετε σε κάποια γλάστρα, γύρω από το τζάκι ή ακόμα και σε κλαδιά δέντρου που έχετε κόψει και βάψει κατάλληλα για πιο elegant αποτέλεσμα και εύκολα θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν μικρό φωτιστικό.

 

2.    Η παραμυθένια αίσθηση είναι που μετράει….
Η γιορτινή διακόσμηση είναι ιδιαίτερη, γιατί διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες γιορτές του χρόνου  πχ. τις απόκριες ή το Πάσχα διότι τα στοιχεία που χρησιμοποιούμε είναι πολλά και διαφορετικά όπως το δέντρο, το καράβι, τα κόκκινα τραπεζομάντηλα, τα κεριά, τα διακοσμητικά και δίνουν στο σπίτι μια υπέροχη παραμυθένια διάσταση. Διατηρήστε τη, εμπλουτίζοντας τη διακόσμηση του σπιτιού σας, έτσι ώστε να μην φανεί η διαφορά του πριν και του μετά. Με λίγα λόγια αντικαταστήστε ότι σας άρεσε κατά τη διάρκεια των γιορτών με άλλα αντικείμενα που θα σας φτιάχνουν τη διάθεση. Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα σας βοηθήσει να βρείτε υπέροχες ιδέες ταιριαστές με το χώρο σας.

 

3.    Γλυκιά ατμόσφαιρα!

Πέρα από τα αντικείμενα, την παραμυθένια ατμόσφαιρα βοήθησαν πολύ και τα γλυκά των γιορτών που μοσχοβόλησαν το σπίτι. Βοηθήστε να διατηρηθεί ψηλά η γλυκιά αυτή συνήθεια, ετοιμάζοντας μια φορά την εβδομάδα ένα μοσχοβολιστό γλυκό που θα απολαύσετε με αγαπημένα πρόσωπα και υπέροχα ζεστά ροφήματα.

 

Έχετε πολλούς λόγους για να θέλετε να μείνουν τα Χριστούγεννα στο σπίτι και 3 τρόπους για να τους κάνετε πραγματικότητα! 

Διαβάστε ακόμα