Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Σαββατοκύριακο: Πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε δημιουργικά;

Σαββατοκύριακο, δύο μέρες τόσο αγαπημένες που μικροί και μεγάλοι τις περιμένουμε με ανυπομονησία από την αρχή της εβδομάδας. Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε αυτό το διήμερο σε διασκεδαστική και παράλληλα εποικοδομητική εμπειρία για τα παιδάκια μας; Δείτε παρακάτω χρήσιμες προτάσεις:
Διαχωρίζουμε τις δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού. 

Εντός σπιτιού
Υπάρχουν Σαββατοκύριακα που είτε δεν θέλουμε να βγούμε από το σπίτι γιατί δεν το επιτρέπει ο καιρός, είτε για άλλους λόγους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε  καλά και στο σπίτι μας!  

1. Φτιάχνουμε σκηνές και στήνουμε τη δική μας περιπέτεια 

17.jpg

Τα παιδιά αγαπούν πολύ το να δημιουργούν ιστορίες και να ζουν μέσα σε αυτές, οπότε το να κατασκευάσουμε μια αυτοσχέδια δική τους μικρή πολιτεία και να την ζωντανέψουμε θα είναι για εκείνα μια μοναδική εμπειρία.

Πώς θα τη φτιάξετε;
Χρειάζεστε μαξιλάρια, σεντόνια, απαλά κουβερτάκια και ένα σκοινί.
Επιλέξτε ένα σημείο του σπιτιού όπου θα υπάρχει αρκετός χώρος και κρεμάστε το σκοινί από τη μία άκρη στην άλλη με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετήσετε το σεντόνι και να δημιουργηθεί η αυτοσχέδια σκηνή σας. Στο κάτω μέρος τοποθετήστε τα μαλακά κουβερτάκια (αν υπάρχει χαλί δεν χρειάζεται), βάλτε μέσα μαξιλάρια, χρησιμοποιήστε φακούς και φαναράκια για τις βραδινές ώρες. Το μαγικό φρούριο σας είναι έτοιμο να κατοικηθεί! Γεμίστε το με βιβλία, αγαπημένα παιχνίδια, και ό,τι τα ευχαριστεί και ξεκινήστε να πλάθετε μαγικές ιστορίες, διαβάστε παραμύθια ακούστε μουσική, περάστε χρόνο μαζί και αφήστε τη φαντασία να σας μεταφέρει σε ένα κόσμο μαγικό.
Στο τέλος κανείς δεν θα θυμάται ότι τελικά έμεινε στο σπίτι. 

2. Family GAME!

16-(1).jpg

Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ποια παιχνίδια και ποιες δραστηριότητες αγαπούν περισσότερο τα παιδιά σας. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σετ παιχνιδιών και να συναγωνιστείτε διασκεδάζοντας. Χωριστείτε σε ομάδες και διοργανώστε ένα παιχνίδι συνεχόμενων δραστηριοτήτων. Αυτές μπορεί να είναι η επίλυση ενός παζλ, ένας γύρος από το αγαπημένο τους επιτραπέζιο, μια άσκηση μνήμης ή απλών μαθηματικών (πχ μια πρόσθεση). Στόχος είναι να καλυφθούν όλα τα βήματα στον καλύτερο δυνατό χρόνο, η ομάδα που θα τα καταφέρει πρώτη κερδίζει!

Διαλέξτε τις δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας και τις αγαπημένες τους δραστηριότητες.

Εκτός σπιτιού

1. Βόλτα με τέχνη και ιστορία 

14.jpg

Οι ηλιόλουστες μέρες ολοένα και αυξάνονται και τα Σαββατοκύριακα μας μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε μικρές αποδράσεις στην πόλη.
Αναζητήστε στο διαδίκτυο εκδηλώσεις με ξεναγήσεις στην πόλη (πολλές από αυτές είναι δωρεάν για τα παιδιά), επισκεφθείτε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, την Εθνική πινακοθήκη και άλλα σπουδαία μέρη που θα ανοίξουν μοναδικούς ορίζοντες στα παιδιά σας. 

2. Γυμναστείτε παίζοντας

April.jpg

Οργανώστε μαζί με άλλους γονείς event αθλοπαιδιών. Βρείτε τρία, τέσσερα αθλήματα που ευχαριστούν τα παιδιά, χωρίστε τα σε ομάδες και ξεκινήστε το παιχνίδι. Άλλες ενδιαφέρουσες λύσεις είναι η πεζοπορία στη φύση, η εξερεύνηση σημείων που δεν έχουν ξαναδεί και βρίσκονται τόσο κοντά, η δημιουργία φυτολόγιου και ανθολόγιου που θα τα κάνει να εξερευνήσουν τις ομορφιές της φύσης.

Ξεκινήστε από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και καλή διασκέδαση!

 

Διαβάστε ακόμα