Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Οι ανάγκες του δέρματος το φθινόπωρο και η περιποίησή του

Από εποχή σε εποχή ο οργανισμός μας έχει την ανάγκη της προσαρμογής καθώς οι ανάγκες του είναι διαφορετικές.

Οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες επιβάλλουν προσαρμογή σε όλα. Όπως αλλάζουμε τα ρούχα μας για τη μετάβαση σε μια εποχή πιο δροσερή έτσι πρέπει να αλλάζουμε και τις συνήθειές μας προκειμένου να βοηθήσουμε για παράδειγμα το δέρμα μας.

Ήδη από τις πρώτες ψύχρες του φθινοπώρου, το δέρμα αρχίζει να λέει μόνο του ότι κάπως πρέπει να το βοηθήσουμε. Η αίσθηση τραβήγματος ή η φαγούρα και το ξεφλούδισμα είναι ενδείξεις ότι πρέπει να συμβαδίσουμε με τη νέα εποχή. Πώς περιποιούμαστε το δέρμα μας το φθινόπωρο;

Αρχικά θα πρέπει να κάνετε μια βαθιά απολέπιση. Το χρώμα που πήρατε από την καλοκαιρινή ηλιοθεραπεία έχει αρχίζει να φεύγει και καλό είναι με μια απολέπιση να ξεφορτωθείτε όλα εκείνα τα αντιαισθητικά ξεφλουδίσματα. Επιπλέον, η απολέπιση βοηθά το δέρμα στην ανάπλαση των κυττάρων του.

Η αίσθηση τραβήγματος και φαγούρας δηλώνει ότι το δέρμα έχει μεγαλύτερη ανάγκη για ενυδάτωση. Πώς το καταφέρνουμε αυτό;

  • Καταναλώστε περισσότερο νερό

glass_water.jpg

  • Πείτε ναι σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά και στα γεύματά σας αλλά και στα smoothies σας. Ένας χυμός με μήλο, πορτοκάλι, καρότο και σπανάκι είναι ό,τι πρέπει για λαμπερό και όμορφο δέρμα!

smoothies.jpg

  • Επιλέξτε πιο ενυδατικές κρέμες για την περιποίηση του δέρματός σας. Το καλοκαίρι συνηθίζουμε να επιλέγουμε τις πιο λεπτόρευστες γιατί είναι πιο εύκολες στην απορρόφησή τους από το δέρμα. Το φθινόπωρο μπορείτε να περάσετε στις πιο εμπλουτισμένες όπως είναι το body butter για το σώμα.

white_cream.jpg

  • Tο ξηρό λάδι μετά το μπάνιο όπου οι πόροι του δέρματος είναι ανοιχτοί και δεκτικοί, βοηθά σημαντικά το ταλαιπωρημένο, ξηρό δέρμα. Ειδικά σε σημεία όπως είναι οι αγκώνες.

herbs.jpg

  • Έχετε μαζί σας ένα αναζωογονητικό, ενυδατικό σπρέι. Όποτε νιώθετε ότι το δέρμα σας υποφέρει επαναλάβετε δύο ψεκασμούς και αμέσως θα νιώσετε καλύτερα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση ταλαιπωρεί σημαντικά το δέρμα, οπότε αν μετακινείστε συχνά στην πόλη μέσα στη μέρα σας, το ενυδατικό σπρέι θα σας κάνει να λάμψετε!

skin.jpg

 

Διαβάστε ακόμα