Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Διακόσμηση για..φάγωμα!

Πολλά από αυτά που έχουμε στο σπίτι μας για φάγωμα, στην πραγματικότητα μπορούν να αποτελέσουν την πιο ωραία διακόσμηση. Με μια μικρή επεξεργασία, πορτοκάλια, ξύλα κανέλλας, αστεροειδείς γλυκάνισοι και ρόδια, μπορούν να μεταμορφωθούν στα πιο ευωδιαστά και εντυπωσιακά διακοσμητικά για το σπίτι. Είναι και μια ωραία ιδέα «συνεργασίας» με τα παιδιά. Επιστρατεύστε τους μικρούς σας βοηθούς και δημιουργήστε ζηλευτή διακόσμηση στο σπίτι, με υλικά που έτσι κι αλλιώς έχετε γύρω σας.

Αποξηραμένες φέτες από πορτοκάλι και αχλάδι

Κόψτε σε λεπτές φέτες τα πορτοκάλια και τα αχλάδια. Αφαιρέστε τα κουκούτσια που έχουν και αφήστε το παιδί να τα βουτήξει μέσα σε διάλυμα νερού με χυμό λεμόνι. Αυτό πρέπει να γίνει για να μην μαυρίσουν. Στη συνέχεια, τα απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί προκειμένου να στεγνώσουν και τα βάζετε για ψήσιμο. Ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και θερμοκρασία φούρνου στους 150 βαθμούς στον αέρα. Χρειάζονται μισή με μία ώρα ψήσιμο. Μυρίζουν υπέροχα και μπορείτε να τα τοποθετήσετε μέσα σε μεγάλες πιατέλες με κεριά ή να τα κρεμάσετε με κορδελίτσα σε διάφορα σημεία στο σπίτι.

diakosmisi_mymarket.jpg

Διακόσμηση με ξύλα κανέλας

Πάρτε ένα χοντρό κερί και κολλήστε γύρω του ξύλα κανέλας. Το κερί αυτομάτως θα αλλάξει όψη ενώ όταν το ανάψετε η μυρωδιά της κανέλας θα πλημμυρίσει ευχάριστα τον χώρο. Μπορείτε ακόμη, να δέσετε με σπάγκο σε φυσική απόχρωση, πολλά ξύλα κανέλας μαζί.

diakosmitiko_mymarket.jpg

Διακόσμηση με αστεροειδή γλυκάνισο

Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι τόσο ωραίος στην όψη που είναι άδικο να τον κρατάμε μόνο για τα γλυκά και τα φαγητά μας. Με λίγη κόλλα μπορείτε να κολλήσετε έναν αστεροειδή γλυκάνισο πάνω σε κάθε φέτα αποξηραμένου πορτοκαλιού. Μπορείτε ακόμη να τους κολλήσετε πάνω στα ξύλα κανέλας ή ακόμη και στα αρωματικά κεριά σας.

diakosmitika_mymarket.jpg

Διακόσμηση με ρόδι

Το ρόδι έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους της τέχνης. Το γεγονός ότι συμβολίζει την ευημερία και την καλή τύχη επιβάλλει το ρόδι στη διακόσμηση του σπιτιού. Τοποθετήστε φρέσκα ρόδια σε πιατέλες με αρωματικά κεριά και αποξηραμένα φρούτα. Όταν αρχίσουν να χάνουν τον όγκο τους και να ξεραίνονται, δεν χρειάζεται να τα αποσύρετε από τη διακόσμηση αφού εξακολουθούν αν και πολυκαιρισμένα, να δείχνουν όμορφα.

rodi_mymarket.jpg

 

Διαβάστε ακόμα