Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Δουλειές του σπιτιού: Μια υπόθεση οικογενειακή!

Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι απαραίτητα ευθύνη ή υποχρέωση μόνο της μητέρας. Το σιγύρισμα του σπιτιού, η καθαριότητά του, το πλύσιμο των πιάτων και η φροντίδα των ρούχων, είναι υπόθεση οικογενειακή. Όταν τα μέλη της οικογένειας βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, τα αποτελέσματα είναι ευεργετικά για όλους:

· Οι δουλειές του σπιτιού τελειώνουν πιο γρήγορα όταν συμμετέχουν όλοι σε αυτές.

· Ο ένας συμπληρώνει και βοηθάει τον άλλον.

· Οι δουλειές του σπιτιού συνεπάγονται και σωματική δραστηριότητα. Κάπως έτσι είναι μια ευκαιρία όλη η οικογένεια να «ασκείται»!

· Τα παιδιά δεν φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες και είναι δραστήρια και υπεύθυνα από μικρά.

· Ο δεσμός της οικογένειας ενισχύεται αφού όλοι μαζί προσπαθούν για έναν συγκεκριμένο στόχο. 

Πώς μοιράζονται οι δουλειές του σπιτιού;

Δεν είναι πάντα εύκολο να μοιραστούν οι δουλειές του σπιτιού. Ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά, είναι δύσκολο να αναλάβουν και να ολοκληρώσουν μόνα τους κάποια από τις δουλειές. Η λύση είναι η συμμετοχή όλων σε όλες τις δουλειές αλλά με διαφορετικές αρμοδιότητες, ανάλογα με τις αντοχές και τις δυνάμεις τους.

1)Η καθαριότητα της κουζίνας

 H καθαριότητα της κουζίνας είναι μια από τις δουλειές που γίνονται καθημερινά. Και φυσικά απαιτεί τη συμμετοχή όλων. Μετά το φαγητό, τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στο μάζεμα του τραπεζιού, μεταφέροντας τα άπλυτα πιάτα ένα-ένα στον νεροχύτη και μαζεύοντας τις χαρτοπετσέτες ή ακόμα να γεμίσουν και το πλυντήριο. Έτσι η μαμά ή ο μπαμπάς που ασχολούνται με το πλύσιμο των πιάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάψουλες πλυντηρίου πιάτων, που αφαιρούν ακόμα και τα πιο δύσκολα υπολείμματα με την πρώτη για να γλυτώσουν χρόνο και χρήμα!

2)Το σιγύρισμα και καθάρισμα του σπιτιού

Το σιγύρισμα και το καθάρισμα του σπιτιού τελειώνουν πιο γρήγορα αν η μαμά αναλάβει για παράδειγμα την καθαριότητα, ο μπαμπάς την ηλεκτρική σκούπα και τα παιδιά το μάζεμα των παιχνιδιών τους, τα βιβλία και τα περιοδικά που πάντα υπάρχουν στο καθιστικό ή να τοποθετήσουν ξανά τα μαξιλαράκια στους καναπέδες.

3)Η φροντίδα των ρούχων

Ακόμη και στην φροντίδα και καθαριότητα των ρούχων μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια. Τα παιδιά μπορούν να μαζεύουν τα άπλυτά τους σε κάποιο καλάθι και στη συνέχεια όταν η μαμά ή ο μπαμπάς βάζουν πλυντήριο, μπορούν να τα ξεχωρίζουν σε λευκά και χρωματιστά. Και φυσικά, μετά το σιδέρωμα των ρούχων από τη μαμά, μπορούν να τακτοποιήσουν τα ρούχα στα «εύκολα» συρτάρια. Θυμηθείτε! Οι υγρές κάψουλες, είναι ο πολύτιμος βοηθός σας αφού αφαιρούν τους λεκέδες και παράλληλα αναζωογονούν τα χρώματα των ρούχων σας! Και για ασταμάτητο άρωμα στα ρούχα σας, χρησιμοποιήστε ενισχυτικό αρώματος ώστε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους για έως και 12 εβδομάδες!

Καλή διάθεση, προθυμία και ομαδικότητα χρειάζονται για να τακτοποιηθεί το σπίτι και να είναι όλοι ικανοποιημένοι!
Παράλληλα, η καινοτομία των προϊόντων P&G και οι προσφορές My market θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα αποτελεσματικά. Mάθετε εδώ για όλα τα απαραίτητα! 

Διαβάστε ακόμα